Der arbejdes på sagen, så det en dag kommer til at virke
Buenos Aires 18 Feb 2015
Buenos días , Dinamarca

Jeg har tidligere haft tradition for at kommentere bademoden på Copacabana og Ipanema. Det har jeg valgt at springe over denne gang. Det består stadigt af nogle ganske små tøjtrekanter, nogle snore og nogle sløjfer. Jeg mener at det savner produktudvikling !!. Tidligere beskrivelser af bademoden kan findes på http://knutson.dk/weblog2.aspx f.eks. omkring den 6. marts 2006.

Herefter rejste vi til Buenos Aires hvor vi har boet på et hotel hvor dørene er utrolig høje. Vi havde aftalt hjemme fra, at vi ikke ville rejse så meget rundt denne gang. Det har vi senere ændret til at vi slet ikke forlader Buenos Aires. Men da det måske ville være lidt for kedeligt at bo 14 dage det samme sted, har vi besluttet at bo i tre forskellige bydele.

Vi er således flyttet fra havnekvarteret (det kalder de det selv) til San Telmo på Boca Jr. Hotel (det lokale svar på Brøndby Boldklub, dog ikke lige så langt uden for byen). Der er langt ud til selve stadion, men der er alskinds fodbold merchandise som det ses i andre store klubber (de har trods alt været verdensmestre for klubhold for ganske få år siden)

Siden er det tanken at vi flytter til Recoleta, som mest er kendt for den kirkegård hvor Evita Peron ligger begravet (Don't Cry for Me Argentina … ja altså den rigtige). Men det er også kendt for rigtig mange gode spisesteder.

Apropos spisesteder så har vi altid gået efter Bife de chorizo, men nu har vi fundet ud af at brochette de lomo (stort spyd med oksemørbrad) heller ikke er så dårligt. Vi fik en udsøgt variant (til to personer) for leden, som nærmest kan beskrives som en halv meter Tounedo’er. En anden af de egnsretter som vi også kigger efter er panqueque de manzana flambeado al ron (Rom flamberet æblepandekage)

…. Og som altid ingen tur til Buenos Aires uden at besøge Restaurante Palacio Espanol (af os kaldet Den Spansk Club)

De varmeste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Rio de Janeiro 01 Feb 2015
Bom dia, Dinamarca

Så er vi her igen med et lille feriepostkort fra det store udland. Vi er landet i Rio de Janeiro, her er lidt overskyet hvilket er ganske behageligt. Tempoet er sat ned til næsten ingen ting (lige med undtagelse af løbeturene langs stranden) og der er tid til at læse. En særlig tak sendes til dem der betænkte mig med læsestof i forbindelse med min 60 års fødselsdag, som nu anvendes.

Ikke siden min skoletid har jeg analyseret store lyriske værker som f.eks. denne brasilianske bossa nova sang på engelsk kaldet ”Girl from Ipanema” der er meget populær på disse kanter.

Den handler om en lille tyk mand der gør sig sine betragtninger om en pige på stranden ….
É a coisa mais linda que eu já vi passar
Han mener at det er det smukkeste, han nogensinde har set gå ….
Ah, por que estou tão sozinho
Ah, por que tudo é tão triste?
Ah, a beleza que existe
…. Åh, hvilken smerte og trist det er for ham at han ikke kan få fat I hende, når hun passerer smilende forbi ham. (undskylder for min lidt dårlige portugisiske oversættelse) Ja tænk hvilken poesi …. På en eller anden måde forstår man godt den gamle mand.

I forbindelse med Rio’s 450 år afholdes karneval i gaderne (carnaval de rua). Man havde annonceret at man ville arrangere et karnevalsoptog neden for vores hotel søndag, med et forventet tilskuer antal på over 100.000. (måske igen en dårlig, portugisisk oversættelse) Det fandt vi aldrig, selv om 100.000 mennesker ikke bare sådan er til at overse. Vi blev ikke helt snydt, og så et par stykker rundt i byen. Dette lille undseelige optog var dog det eneste vi fik billeder af. Man kan sige meget men de forstår at feste igennem her i byen.

Vi har været kulturelle de første par dage og bemærk ikke et ord om mad.

De varmeste hilsner
Gitte og Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Østkysten af Sydamerika 18 Jan 2014
Buenos dias, Dinamarca

Ekspeditionen mødtes efter sidste rejsebrev til et intensivt gensynsdøgn i Colonia (Uruguay) på et hyggeligt lille hotel med have og swimmingpool. Efter at have udvekslet udforskningsresultater og besøgt det lokale bryggeri, tog ekspeditionens medlemmer ud på forskellige delopgaver i Buenos Aires og Montevideo.

Senere mødtes hele ekspeditionen igen i Buenos Aires, hvor vi fortsatte vores studier

Opgaven førte os rundt i byen med stort format, hvor vi indtog byens kulturtilbud, stadioner, butikscentre, tangosaloner, løbestier og sidst men ikke mindst atter gode spisesteder. Vi giver rigtig mange kokkehuer og er leveringsdygtige i forslag til gode steder at besøge, men ellers kan I jo blot se på Jørgens anbefalinger på Tripadvisor.

Fredag nåede vi til et tredje UNESCO mål for turen Foz de Iquazu (de store vandfald). Som også er udpeget som en af verdens største naturseværdigheder. Man kan et øjeblik godt tænke lidt over, hvor kommer alt det vand dog fra.

Fantastisk oplevelse og ingen lod sig drage hverken af vand eller vilde dyr, og vendte tilbage til vores hotel midt i junglen. Vi er er nu klar til nye eventyr og udforskninger i Porta de Iquazu, og på strandene i Copacabana og Ipanema i Rio de Janeiro, hvor ekspeditionen vil skrive på en delkonklusion på vores udforskningsrejse.

Det kan allerede nu afsløres, at det foreløbige udgangspunkt for konklusionen er: ”Sydamerika er intellektuelt set en spændende og udfordrende verdensdel at besøge.”

Med venlig hilsen
Preben, Lykke, Jens Henning, Tove, Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Valparaiso, Chile 09 Jan 2014
Buenas noches, Dinamarca

Ekspeditionens medlemmer har nu været i Chile. Dels i Santiago og dels i Valparaiso.

Valparaiso bliver ofte benævnt som Chiles kultur hovedstad. UNESCO har også udnævnt byen på grund af dens kulturarv. Vi har således besluttet, at undersøge kulturarvens positive indflydelse på restaurations miljøet i Valparaiso.

Da vi var kommet til Stillehavet var det naturligt, at udforske de lokale forekomster af havdyr. Lokalbefolkningen gør i øvrigt meget ud af udsmykningen af de forskellige måltider, hvilket absolut gør det mere spiseligt.

Som en af ekspeditionens medlemmer udtrykte det, i forbindelse med en af testmiddagene i Valparaiso: ”der skal ikke megen kunst til at smække et halvt kilo oksekød på grillen, for derefter at kaste det over på en tallerken. (ligesom de gør i Mendoza. Red.) Her i byen fornemmer man kulturarven …..”. Måske lidt firkantet udtrykt, men rigtigt er det, at de her gør lidt mere ud af det.

De senest dage er blevet brugt på dokumentation fra vores optegnelser, i henholdsvis Montevideo og Buenos Aires.

Ekspeditionen mødes i morgen i Colonia del Sacramento, som ligeledes står på UNESCOs liste over kultur- og naturarv. Her vil det igen blive interessant at følge udviklingen i restaurations miljøet.

Det er et hårdt program …. men vi ofrer os gerne.

Med venlig hilsen
Preben, Lykke, Jens Henning, Tove, Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Nytår i Mendoza, Argentina 01 Jan 2014
Feliz Año Nuevo, Dinamarca

Gennem de sidste mange år har vi sendt elektroniske postkort hjem fra vores lange ferier og den tradition ønsker vi naturligvis at fastholde selv om vi i år er en hel delegation, der er af sted sammen. I første omgang var vi kun på gennemrejse i Buenos Aires, men også som traditionen byder sig spiste vi vores første aftensmåltid i Den Spanske Klub (Restaurante Palacio Espanol). Illustrationen markerer samtidig ekspeditionen medlemmer.

På grund af en lang række tekniske udfordringer er det desværre ikke blevet til så meget tekst som vi godt kunne have ønsket, men dette skal være et udtryk for at vi er kommet godt her over og befinder os godt.

Vi er nu kommet frem til Mendoza ved foden af Andesbjergene og det er lidt anderledes at holde nytårsaften på en traditionel parrilla restaurant, hvor man kan sidde uden for i 25-30 graders varme og indtage store mænger af grillet mørt oksekød med lige så store mængder af Argentinsk Malbec rødvin til, for næsten ingen penge. Det er også en særlig oplevelse når mennesker fra mange forskellige nationer, alle rejser sig og tæller ned til klokken 24 og ønsker hinanden godt nyt år.

Godt nytår fra Mendoza ønskes af
Preben, Lykke, Jens Henning, Tove, Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Santon, Sydafrika 29 Jan 2013
Hello Denmark

Så skal vi lege igen, denne gang en variant af "find Holger" her kaldet "find løverne". Svært ikke ?? Det kunne vi heller ikke. Det til trods for at vi finkæmmede området (sådan næsten) og de påstod at der rent faktisk gemte sig flere hundrede løver derude. Der skulle også være flere tusinde bøfler, dem så vi sølle to af.

Vi har bildt hinanden ind at hvis dyrerne lever frit, så må vi finde os i at de ikke står klar til at modtage os når nu vi har tænkt os at tage på safari. Vores guide var nu ellers god til at finde dyrerne, og fortælle om dem efterhånden som vi mødte dem.

Han forklarede os at i Hluhluwe-Umfolozi National Park, hvor vi kørte rundt, havde de to arter af næsehorn, det planteædende hvide næsehorn som var meget fredeligt, og et mere aggresivt sort næsehorn. De var for øvrigt brune begge to. Når der så kommer 3000 kg spadserende direkte hen mod vores lille blikting af en bil, så håber man bare at han KAN se forskel.

På trods af de manglede løver, blev det en rigtig hyggelig dag med mange store dyreoplevelser.

Alle i denne verden vil gerne fotograferes sammen med dette lands store mand: Fhv. Præsident Nelson Rolihlahla Mandela. Det har man fundet en praktisk løsning på her i Sandton, hvor vi nu bor de sidste dage før vi skal tilbage til virkeligheden. Vi stillede os op i køen.

På samme plads har de og så en lang række af restauranter hvor "The Butcher Shop & GRILL" skulle være den mest kendte. Her er de ekperter i store bøffer. I følge Politiken så fortæres der 5 tons kød - om ugen. Her stillede vi os også op i køen. Man siger at øvelse gør mester, og her kan det kun bekræftes. De serverer bøffer på niveau med de bedste restauranter i Argentina. Som de skriver på spisekortet: "For the true carnivore. All beef cuts can be cut bigger to your requirements by our master butcher.", det havde vi dog ikke nødigt at gøre brug af..

Snip snap snude .... så er den ferie slut !!

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Durban, Sydafrika 23 Jan 2013
Hello Denmark
Alle har vel prøvet at lege legen hvad er dyrt og hvad er billigt, når de er i udlandet. Her i landet har vi fået et par overraskelser. F.eks.er internettet vanvittigt dyrt, det skyldes formodentlig at et firma AlwaysON (sydafrikas svar på KTAS (red.)) har monopol. Det giver det lidt pudsige forhold, at på hotel Hilton i Durban (som også har lagt lidt ekstra på internetafgiften) er et døgns afgift til en maskine DYRERE end en aften buffet (og der manglede ikke noget ... forretter, bøffer, struds, fisk selv kager til kaffen) i hotel Hiltons restaurant til en person. Hotel restauranter er nemlig forholdsvis billige i dette land.
Som det er fremgået tidligere hader vi arrangerede ture, og drog derfor på egen hånd syd for Cape Town for at se på pingviner. At Cape Town har en metro lyder vel meget naturligt, og at turister anbefales at køre på første klasse, kan vel heller ikke overraske og prisen 25 kr. for en times togtur og retur, også er meget rimelig. Forklaringen kom da vi entrerede førsteklassesvognen .... og jeg kan kun sige: Godt vi ikke købte til anden klasse.
Hvor om alting er så nåede vi til Simons Town hvor pingvinerne bor lidt syd for. Og rejsen foregik stille og roligt hvilket der ikke er noget at klage på. Omkring pingvinernes ynglesteder havde man bygget en omvendt ZOO. I stedet for at holde dyrene inde, havde man bygget gangbroer for at holde publikum ude. De er nu søde som de går rundt der i kjole og hvidt.
Som beskrevet boede vi på hotel Hilton i Durban et par dage (i øvrigt ikke det værste sted at bo, når man bliver ramt af et par dage med dårlig mave ;o) og er nu rykket ca 20 km øst på til en lille by med det mundrette navn Umhlanga, med eget fyrtårn og eget bjerg (vi bor på bjerget) Der er landskamp i dag i African Nations Cup, og Durbans nye stadion ligger kun 400 m fra hotel Hilton (og det vurderede vi blev en tand for festligt til vores temperament)
En pudsighed mere. Man kan naturligvis ikke have været i Sydafrika uden at have været på safari. Men det er dyrt, jeg siger umanerligt dyrt. Og så skulle man tro at de solgte ture fra ethvert gadehjørne når der var så mange penge i det, men nej. (den naturlige forklaring er ikke dukket op endnu, men det er tilsyneladende billigere at købe det som pakkerejse fra Danmark) Eks. Vi har købt en en dags (12 timers) safaritur til på fredag og den kostede præcis det samme som opholdet i 4 dage i det luxushotel vi bor på nu.
fortsættelse følger ...........
Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Cape Town, Sydafrika 15 Jan 2013
Hello Denmark
Traditionen tro genoptager vi vores gimmick med at sende elektroniske postkort hjem. For sjov prøvede vi at tælle detidligere og nåede til resultatet 85 postkort.
Det ville med maillistens (gennemsnitlige) størrelse svare til at vi havde sendt ca. 5000 af de gammeldags pap postkort med frimærker på, man får helt skrivekrampe ved tanken.
Fortsatte man tankespillet og regnede ud hvad postkort og frimærker havde kostet, ville det sikkert kunne dække udgifterne til 3 ugers ferie for to et hvilket som helst sted i verden. ;o) (de første 85 postkort kan som altid læses på
http://knutson.dk/weblog2.aspx)
Nuvel vi er kommet til Cape Town, Sydafrika og erfaringen siger os, at I ikke gider høre om hvor varmt her er og om himlens farve m.v., men uden at sige for meget kan vi godt afsløre at det er højsommer her.
Jeg har også denne gang måtte love Gitte, at jeg ikke skriver for meget om mad. Det bliver nok desværre lidt svært at overholde, da vi allerede nu har fået et par eksempler på deres fremragende kogekunst....
Jeg nævner bare i flæng Tuntatar, Bouillabaisse og Søtunge med baby blæksprutter. Der udover er de næsten lige så gode til bøffer som i Sydamerika. Som nogle af jer vil vide er Sydafrika også et vinproducerende land med ganske fremragende vine.
Billedet illustrerer vores frokost på en af de lokale vingårde. Tunsalat (med frisk tun ... ikke fra dåse) og charcuteri platte og husets bedste vin. Det var næsten som frokost i det grønne
I dette land har ordet landsfader kun en betydning, nemlig den legendariske, nulevende, Nobelpristager, men nu forhenværende præsident Mr. Nelson Mandela.
Søndag besøgte vi Rubben Island hvor Mandela sad fanget 18 af de 27 år han var fænglet. Det kan knapt nok beskrives med ord hvilke ufattelige ydmygelser 466/64 (hans fangenummer) og hans medfanger var udsat for, alene på grund af politisk aktivitet og deres hudfarve. Handlinger der først er stoppet i 2001, hvor de sidste sorte politiske fanger blev løsladt. Endnu mere ufatteligt er det, at han har kunne bevare fatningen og være den samlede faktor, der forhandlede en forsoning og senere blev den første valgte præsident i dette land. En oplevelse der gjorde et stort indtryk på os begge.
Er igang med at ændre datoer på flybilletter, købe andre og i morgen flytter vi på (Brenwin) Guest House for at prøvet noget andet end luxus hotel (efter sigende skulle det være mindst lige så meget luxus) og det havde jeg nu også undet Mandela da han boede her.
fortsættelse følger ...........
Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Argentina 29 Feb 2012
Buenos Dias Dinamarca
Det var lidt uretfærdigt over for Mendoza og Buenos Aires at disse byer ikke er genstand for samme opmærksomhed, som de tidligere destinationer. Men sandheden er nok at her i Argentina føler vi os hjemme, og det er her ferien begynder for alvor. Det er nu tilladt ikke at gide noget som helst og kun koncentrere sig om at slappe af, æde og drikke.
Det er tilsyneladende også blevet dårlige tider for de dyreste suiter på de dyreste hoteller. Men der var bemærkelsesværdigt mange tilbud på værelser der normal ligger langt uden for vores budget. I Mendoza var der tillige vinfestival, hvilket blandt andet betød at producenterne sponsorerede forskellige arrangementer. Vi havde således fornøjelsen af på vores femstjernet hotel, at få en udsøgt tre retters menu med tilhørende vine (fra et bestemt firma som jeg ikke kan huske hvad hedder, men genkender det nok hvis jeg en dag ser det i Irma) til den favorable pris af 180 Dkr. pr. kuvert. Hotellet pralede i øvrigt af deres efter sigende fransk importerede stjernekok som også gjorde det excellent. Det er lidt dekadent, men når man nu ikke ved hvad man ellers skal lave, hvad så ?? (vi fik således også en ekstra flaske med op på værelset bag efter)
Det blev da til en lille tur på mountainbikes i General san Martins park i Mendoza. Selv ikke på Hovedbanegårdens (i København) cykelparkering ville man kunne finde mere elendige mountainbike end dem vi fik stillet til rådighed. Men det er en del af udfordringen, og vi var trods alt enige om at de var bedre end dem vi havde sidste år. Uden sammenligning med tidligere beskrivelser blev det også til lidt downhill kørsel.
Vi kunne let fortsætte med levende beskrivelser af de mange udsøgte middage som vi har indtaget her de sidste 10 dage, men I bliver skånet. Det skal dog gentages hvad der er blevet skrevet i postkort fra tidligere år: Når man er i Buenos Aires så skal man besøge den spanske klub.
Hvis man skal gøre status, så har det været en ferie med fuld fart på i den første halvdel og en saglig ro i den anden halvdel.
BREAKING NEWS: Vi slentrede rundt i Buenos Aires på må og få her til formiddag og skulle naturligvis også have noget fast føde. Vi fandt et af de mere folkelige spisesteder og Jørgen bestilte som sædvanligt en Bife de Chorizo. Ind kom den til dato største bøf jeg har set. (og jeg har godt nok set mange) En ca. 6-700 grams sublim supermør grillstegt okseting i verdensklasse, (jeg havde desværre ikke kamera med) mine damer og herrer det kalder jeg en frokostbøf !! (...... bare den ikke bliver lige så stor til aften ;o)
Det var så den sommerferie, vi vender tilbage om et års tid. Tak fordi I fulgte med.
Bedste hilsner
Gitte og Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Cykelløb i Valparaisos gader 23 Feb 2012
Buenos Dias Dinamarca
Vi er nu kommet til Mendoza, Argentina og temaet er skiftet til "Store super bøffer og framragende rødvin" krydret med hotel suiter på ikke under 40 m2, og en sol som skinner fra en skyfri azurblå himmel og gør temperaturen behagelig på ca. 28 grader. Det mest sindsoprivende er vel at prisniveauet her i Argentina generelt er steget således at en standard Bife de Chorizo (450 g) nu koster mellem 80 og 90 kroner på de pænere restauranter. Nok om det, tilbage til denne turs indtil nu største højdepunkt "Cykelløb i Valparaisos gader"
"Valparaiso Cerro Abajo" blev i år afhold for 10. gang og i modsætning til sidste år, hvor vi tog hjem 4 dage før løbsdag, var vi på plads 4 dage før, med den hensigt at blive en del af denne folkefest.
Valparaiso er ellers Chiles primære havneby, lidt nusset (der er hundelorte alle vegne) fyldt med mange boheme typer som går meget op i kultur og finere madlavning. Derfor er der mange rigtig gode restauranter og altid mange kulturarrangementer af blandet karakter og altså også dette downhill mountainbike løb under UCI (den internationale cykelunion)
Vi fandt frem til ruten ved at tro på, at det nok var den samme som sidst. En taxa op til Bismarch Plads, og ganske rigtigt der var de igang med at svejse ramperne sammen, og gøre klar til søndagens race. Når man står ved siden af forhindringerne så ser det faktisk endnu mere frygtindgydende ud end de videos jeg har set på YuoTube. Gitte kastede sig straks ind som frivillig hjælper, og var med til at bygge rampen således at de kunne komme op og køre på væggen. Jeg Håber ikke det var Gittes skyld, at så mange ramte lygtepælen når de skulle ned igen.
Jeg ved at der er folk på maillisten der har forstand på foto .... og nej, jeg forsøgte ikke engang ..... jeg erkender at jeg ikke er dygtig nok til af fotografere cyklister der kommer flyvende forbi med mere end 60 km i timen. Det var svært nok at få dem ind på video. Men ligesom i TV køkkenet har jeg snydt lidt og fisket et billede fra dem der kan. I øvrigt henvises til følgende videolink som allerede ligger på nettet (og der er mange på YuoTube):
http://www.youtube.com/watch?v=81Payz-A2O8
Forsættes ......
Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Lima i Peru 18 Feb 2012
Buenos Dias Dinamarca
(send og gem knapperne sidder efter min mening lidt for tæt, hvilket kan føre til at man får sendt mail før man er færdig med at redigere den. Håber dog at det første postkort gav mening, på trods af stavefejl og et afsnit der var noget vrøvlet)
Vi har spist så mange gode steder i Peru, så det peruvianske køkken fortjener nu alligevel en lille historie. Lama Mørbrad og Stroganoff af lama lyder jo eksotisk, men de er faktisk også gode til at tilberede det. Jeg har set det omtalt som fusionskøkken, forstået som en blanding af de bedste traditioner i både Østen og Europa blandet med det classiske Peruvianske. De har nogle fantastiske råvarer. Desserter er de også gode til, men det er nu mest Gittes afdeling. Prismæssigt hører det til i den rigtige ende.
Jeg havde i øvrigt fornøjelsen af at læse (høre) "kvinden i burdet" mens vi var i Inkariget og med højdesyge vil jeg sige, uden af afsløre for meget for dem der ikke har læst den: "Der er passager det bliver lidt mere nærværende".
Under endnu en transport fra Cusco, Peru til Valparaiso, Chile i et hæsblæsende tempo, nåede vi lige at få aftensmad (bouillabaisse suppe a la Peru) til solnedgangen over Stillehavet i Lima, Peru. Tempoet er sat ned og temaet for ferien er skiftet fra "Spaniernes grusomme indflydelse på Inkarigets fald" til "Tempokørsel på cykel i en indre by". Det går ned ad bakke for aktørerne som til gengæld kører i et hæsblæsende tempo, og det giver god mening at man skal kvalificeres for at deltage. (ellers ville tosseboller som jeg forsøge at stille op)
Jeres udsendte rapporter vil være på plads på lægterne og rapportere fra søndagens tidskørsel, men hermed en lille smagsprøve fra sidste års finalekørsel. Bemærk i øvrigt at vinderen har jakkesæt på !!
VCA link: http://www.youtube.com/watch?v=xIe6hYAdw_I
Forsættes ......
Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Machu Picchu i Peru 14 Feb 2012
Buenos Dias Dinamarca

Så genoptager vi traditionen med at sende elektroniske postkort hjem og dette første højdepunkt på turen hører nok til de lidt mere specielle. Men barnebarnet på 1½ år genkendte under højlytte glædesudbrud mormor på en ikke alt for god Skype forbindelse, til mormors åbenlyse tilfredshed. Barnebarnets mor "lovede" at forklare Alma (sådan hedder hun) hvorlangt der er fra Knabstrup til Lima i Peru, samt hvordan det går til at mormor dukker op på den 17" bærbare. Ja, vi er således kommet godt til Peru for at se resterne af inkariget og brugte den første dag i hovestaden til at genfinde os selv efter den lange flyvetur. Allerede i morgenen efter gik det videre til Cusco, de første dage på denne tur bliver i et hæsblæsende tempo.

Cusco er forstationen til Machu Picchu og ligger 3300 meters højde hvilket gav os begge højdesyge, og trods det skulle vi videre næste morgen meget tidligt. Vi havde dog lige tid til at besøge en af byens fine gamle restaurenter. (som egentlig burde have sin ejen historie, men det må blive en anden gang) Jeg havde ellers lover gitte ikke at skrive (for meget) om mad denne gang, men Lama Mørbrad det skal lige kommenteres. Det Peruvianske køkken ....

Det er ikke vores stil at rejse med rejsebureau. Men vi kunne ikke overskue at arrangere turen til Inkariget selv (så vi henvente os til Nyhavn Rejse og ingen onde ord om dem) Nå nu vi skulle besøge et verdens mest verdens mest fantaske kulturseværdigheder og havde bestilt vi i det mindste en tur for sig selv og hvad fanden laver så alle de turister i vores rejse og så sagde de endda at det var lavsæson og regntid. Lad os bare slå fast mange turister og forudbestilte rejser bliver nok aldrig vores stil. (men en gang i mellem et nødvendigt onde) En million gæster har regeringen sat som grænsen for hvormange der må komme hvert år og man skal derfor søge med dato for besøg, navn og passnummer.

Nu vel Machu Picchu er det vær og 83 timer efter vi var taget fra Vangedevej stod vi der. Set fra opsynsmandens hus (det classiske billede over byen) ligner det et stort men ikke helt færdigt dukkehus bygget i Lego klodser. (Det skulle ikke undre os hvis der allerede findes en kopi i Billund) Machu Picchu ligger i 2400 meters højde, så det lettede også lidt på Højdesygen. Mænd elsker unødige gadgets, Jørgen tog således sit pulsur på for at se hvordan højdesyge og mange trapper virkede sammen. Resultatet kan ses på link:

Vi blev i området et par dage og er nu tilbage i Cusco.

Forsættes ......

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

(Jeg fik trykket på en forkert knap, så postkortet blev sendt uden finpudsning og korrektur (beklager)
Historien om "Peruvianske køkken ...." må i få en anden gang ;o)
Det manglende link: https://www.polarpersonaltrainer.com/user/calendar/item/analyze.ftl?id=146384617 bemærk i øvrigt at GPSen ikke kan lide reflekser fra bjergene)

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Mendoza og Valparaiso 16 Feb 2011
Buenos Dias Dinamarca

Når nu ingen gider høre mere om bøffernes størrelse, smag og prisniveau i Mendoza. Eller om Malbec druens betydning og fortræffelighed i den Argentinske vinproduktion. Eller det pragtfulde vejr, hvor man kan nyde solen på fortovsrestaurenterne .... Tja .... Vi blev trods alt i Mendoza tre dage og så kørte vi over Andesbjergene mod Chile lige forbi Cerro Aconcagua. Verdens højeste bjerg uden for Himalaya. Her desværre skæmmet af en lidt dårlig optagelse gennem en busrude og sløret af skyer. Men der skulle efter sigende være 6962 meter til toppen. Vi nåede dog kun op i 3200 meters højde inden vi forsatte ned på den anden side og ud til Stillehavet.

Vi var nu ikke særligt begejstret for Chiles stillehavskyst, da vi besøgte den for 15 måneder siden, men besluttede dog at give den endnu en chance. Denne gang blev det nabobyen, Valparaiso. Alt var som forvandlet og det kombineret med et meget charmerende hotel.

Robinson Crusoe Inn at Valparaiso Chile er et ikke helt normalt hotel. Næsten alle værelser er forskellige. Vores værelse var i to etager med Stillehavsudsigt både fra stuen og fra soveværelset. (det er i øvrigt værelset på linket ;o)

Valparaiso ligger på en række "bakker", hvilket giver den udfordring at mange gader og veje har stigningsprocenter på mere end 15%, her ville virkelig være mulighed for bakketræning på cykel. Selv om jeg ikke må skrive om mad, så skal jeg bare nævne at deres fisk er fremragende. Til vores to medrejsende fra sidste år, må vi bare sige, I ville ikke kunne genkende Viña del Mar (nabobyen). Solen skinnede
og badebyen viste sig fra sin bedste side.

Således sendt fra Diners Club VIP lounge, Santiago Airport og om en time er der boarding ..... og det var så den ferie ;o)

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Mar del Plata 08 Feb 2011
Buenos Dias Dinamarca

Det blev til fem dage med halløj på badehotellet, dog uden John Cleese. Det er i øvrigt ikke helt fair med den sammenligning, alt var i orden. Meget velordnet samfund og den værste lovovertrædelse vi så, varnår Gitte (og jeg) gik over for rødt.

Denne ganger der åbnet sig en helt ny verden for os - skype - for at mormor skal kunne se sit barnebarn vokse, har vi måtte indføre denne nymodens teknik. Det er desværre ofte mere end hotellets trådløse internet kan klare, det vil sige, hvis man ikke sidder lige i nærheden af access pointet. Det betyder at mormor må sidde på en stol ude på gangen, for at føre lange intellektuelle samtaler med Alma, som nu snart er fem måneder gammel. Der findes en et minuts lang video af denne seance, som af hensyn til barnets tarv, endnu ikke er langt på YouTube.

Det kan synes lidt paradoksalt at en af turistatraktionerne i Buenos Aires er en Japansk have. Men der ligger et større parkanlæg lige i nærheden af vores hotel, og her kan man for medens 8 pesos besøge den Japanske have, med dens sirligtanlagte stensætninger o.s.v. Vi fik da også løbet nogle km i parkerne. Tja, vi sprang besøget i Montevidoe og Uruguay over og tog tre dage ekstra i Buenos Aires. Fantasktisk by som vi nu, efter nogle gange, føler os helt scenevante i.

(ikke et ord om mad, men tilbage til Buenos Aires, så er det et most at spise på Restaurente Palacio Espanol endnu engang ...."Lidt kongelig har man da lov at være" .... men de er heller ikke dårlige til Bife de Lomo.... oksemørbrad har måske en tendens til at blive lidt tør når man griller den som 400 grams bøf)

Vi er nu på vej til Mendoza, rødvinens mekka her i Argentina. De sidste 100 km har bussen kørt langs vinstokkene, der strækker sig så langt øjet rækker.

fortsættelse følger ...........

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Buenos Dias Dinamarca 31 Jan 2011
For 14 måneder siden måtte vi opgive at sende et postkort hjem, på grund af regn i Rio de Janeiro. Internettet druknede simpelt hen i store dele af byen. Det tror jeg ikke bliver problemet denne gang. Solen skinner fra en skyfri himmel (det manglende postkort kan i øvrigt læses på http://knutson.dk/weblog2.aspx)

Vi er kommet godt til Buenos Aires, selv om det blev en lang rejse og med 6 timers ventetid i Madrid fik vi da set lidt af deres nye Diners Club Lounge, frem for alt indrettet med store behagelige møbler. Hvorfor skulle man ellers have sådan et Diners Club kort. ;o)

Det var fuldstændigt som at komme tilbage en måned efter at vi var her sidst. Det blev til et par stille dage, bare nyde livet, få udlignet tidsforskellen og have genkendelsens glæde ved "Sydamerikas svar på Paris"

Gitte siger at jeg ikke må skrive om mad, men der er svært når nu ens livret nu engang er mad, og så er det også et most, når man er i Buenos Aires, at besøge den Spanske Club og især den tilstødende Restaurente Palacio Espanol. Vidunderlig fiskesuppe, Bife de Chorizo alla Bourguinon og Crepes Suzette med tilhørende fremragende vin (Malbec) fra Mendoza i fantastiske omgivelse ...... ok, jeg prøver at skrue lidt ned for madsnakken.

Søndag kørte vi i 1. klasse bus 420 km syd for Buenos Aires, til en af Argentinernes foretrukne badebyer ved navn Mar Del Plata, og sådan en søndag er der godt nok mange mennesker ved vandet. Hotellet vi bor på ligger helt ned til vandet, så de næste fem dage står den på halløj på badehotellet. Vi har dog ikke set John Cleese endnu.

fortsættelse følger ...........

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Rio de Janeiro 15 Dec 2009

(i Rio regnede det så meget, at deres Internet druknede. Derfor blev dette postkort aldrig sendt …. men her er det)

Bom dias Dinamarca

…..så er vi her igen - nu i Rio de Janeiro. Og denne gang har vi prøvet at tilpasse os vejret i Danmark, vi har nemlig bestilt regnvejr, dvs. vi havde faktisk bare bestilt en byge såd’n hist og pist, men en eller anden har misforstået os, så det er simpelt hen nærmest blevet til skybrud de sidste to dage, dog har vi i dag fået lov at se lidt til den gule tingest deroppe.

Bortset fra det har vi det stadig herligt. Gitte og Jørgen hyggede sig fortsat gevaldigt i Canoa Quebrada, mens Karin og Kjeld fløj til Salvador og videre med taxa til Imbassai.. Her boede de blandt aber og andet spændende i 5 dage og nød livet på de uendelige Bounty-strande.

Tilbage til Rio og Copacabana, hvor vi bor. Udstyret med paraplyer har vi vandret frem og tilbage og prøvet at få byens puls ind under huden, det er en by med megen fart på.!!
Derudover må vi vel se at acceptere at ferien er ved at spille på sidste vers, men det er og bliver svært at tro på vintertøj,frost ,blæst og mørke dage. Men allerede nu vil vi ønske alle en rigtig glædelig jul her fra Rio.

Bedste hilsner
Karin & Kjeld og Gitte & Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Mendoza og den argentinske farm 22 Nov 2009
Buenos dias Dinamarca

Hvis ens livret er mad, og man specielt godt kan lide store bøffer med god rødvin, så er Mendoza et af denne verdens smørhuller. Desværre for Argentina har de en meget dårlig økonomi, som til gengæld gør de nævnte fødevarer ekstremt billige. Tilsætter man så et ualmindeligt behageligt klima, så er der virkelig mulighed og basis for store oplevelser.

Vi (Gitte og Jørgen) havde været i Mendoza før, så der var ingen grund til at rende forvirret rundt efter et godt spisested og for at gøre det endnu nemmere, så er der ligefrem en ”bøfgade” med en 10-12 restauranter med udendørsservering. Det er nu behageligt at sidde uden for ved 21 tiden i 22 graders varme og spise små bøffer til 23 kr. (de store koster lidt mere) garneret med lidt rødvin til en 30-40 kr. for de gode.…. Man kan vel ikke forestille sig noget større.

Jo ….. fredag tog vi, for at holde lidt weekend fra en i øvrigt travl ferie, ud på den Argentinske farm. To danske brødre, Lars og Per, har som bierhverv slået sig ned som vinbønder et halvt hundrede km uden for Mendoza, og her havde vi fået lov at komme på besøg. Med lysegrønne papegøjer og kolibrier i haven med den lille swimmingpool kunne vi i skyggen af de høje træer prøve at sætte os ind i vindyrkningens mysterier og frem for alt indtage lidt smagsprøver.

Det blev en stor oplevelse at være på vingården, afslappet atmosfære, god vin, hyggeligt selskab, utroligt dyreliv specielt mange fugle, gåture blandt vinstokkene …. Tja alt i alt en næsten ubeskrivelig oplevelse.

Next stop Buenos Aires …….

Bedste hilsner
Karin & Kjeld og Gitte & Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Chile 18 Nov 2009
Buenos dias Dinamarca

Så er vi her igen med postkort fra den store verden. For 13. gang er vi af sted (Gitte og Jørgen), og vi har stadig ikke lært det. Den første dag styrter vi ud af hotellet, ud for at finde et sted at spise, vandrer rundt en times tid, finder et middelmådigt sted og bevares, vi bliver mætte. Derefter, som ved magi, vokser det ene spændende spisested op ad jorden efter det andet. Man kan ikke vinde hver gang …. Specielt ikke uden træning. ;o)

Vi er da kommet godt og problemfrit herover, og vi har siden haft store kulinariske oplevelser. Sydamerika er kendt for store bøffer og glimrende rødvin (herom i et senere postkort)

I det mere folkelige, så var vi på Satiagos (Chile) svar på Skippers Vinstue, hvor man kunne nyde de lokale pilsnere og billig papvin til næsten ingen penge. Det er nu rart at være i øjenhøjde med befolkningen.

Den sidste dag i Chile tog vi ud til vestkysten. Karin var den eneste, der havde mod til at dyppe tæerne i Stillehavet. Uheldigvis nåede hun ikke at få skoene af. I Vina del Mar var der desværre også koldt, og det var en grå dag, forhåbentlig bliver det den eneste dag under 20 grader på denne ferie.

Vi kørte i bus over Andesbjergene onsdag, hvilket var en meget stor oplevelse. (Det har desværre aldrig været rigtigt godt at tage billeder gennem et bus vindue) På grænsen mellem Chile og Argentina sneede det lidt. Nu er vi kommet til Mendoza, hvor solen skinner, og der er en temperatur på 26-28 grader ………

Bedste hilsner
Karin & Kjeld og Gitte & Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Buzios 13 Dec 2008
Buenos Dias Dinamarca

Der er nu dejligt i Canoa Quebrada, men vi skulle ligesom videre. Egentlig tror vi på at man godt kunne være der i tre måneder og bare lave ingenting.

De sidste dage var planlagt til Rio de Janeiro, men der skulle ske et eller andet i byen, for hotelpriserne var skruet vanvittigt op især lørdag og søndag. Så vi nøjedes med to nætter, så Jørgen bl.a. kunne nå at købe sko. Vi planlagde herefter de sidste dage i Buzios (150 km øst for Rio) med endnu flere hotelproblemer til følge. Og så lige inden vi tog fra Rio, fik vi booket og confirmed en lejlighed som skulle vise sig at være det helt rigtige. (og 500 kr. billigere) Igen prøvede vi os med bus, og når man har lært systemet at kende, så er det faktisk en ganske rimelig og behagelig transportform på disse kanter.

Buzios var indtil 1960’erne et lille ukendt fiskeleje, hvorefter Birgitte Bardot og en række andre kunstnere gjorde stedet verdenskendt. Vi fik arrangeret et møde mellem Birgitte og Birgitte. (på billedet er det fru Knutson til venstre) Fru Bardot sagde ikke så meget, men vi kan forstå på det hele, at hun har betydet meget for turismen her i byen.

Som nævnt bor vi i en lille 1. sals lejlighed (på 52 m2), 60 meter fra standen og den lille mole, helt centralt i byen. Vi har vores lille balkon, hvor vi spiser frokost, som vi får bragt op fra Cafe Colombina, som ligger lige overfor. Check lige dette link -> ”Apto 3” (billederne er faktisk lidt dårligere end virkeligheden)
http://www.buziosturismo.com/passeiodaspalmeiras/
…. Vi indrømmer at det er lidt turistet …. Men det kan vi faktisk godt leve med.

Og en anden indrømmelse, det har støvregnet flere gange de sidste par dage, nu havde vi ellers vænnet os til den blå himmel fra morgen til aften i 25 dage. Men det kan vi faktisk også godt leve med. ;o)

Søndag kl 12:00 begynder den lange rejse hjem. Lang …. ikke mindst fordi, vi sagtens kunne bruge en måned mere.

Snip, snap, snude …. Så er vi begyndt at planlægge næste års ferie ;o)

Med venlig hilsen
Gitte & Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Canoa Quebrada 05 Dec 2008
Buenos Dias Dinamarca

Det føles som tiden står stille, men når vi kikker tilbage så er der næsten gået tre uger.

Turen tilbage fra Mendoza var perfekt, men vi havde også valgt et andet busselskab. De sidste dage i Buenos Aires gik med tango show, bøffer og rødvin. (det er på en eller anden måde svært at blive træt af)

Her skal vi vel specielt fremhæve Den Spanske Club, som er et ypperligt spisested i stilfulde lokaler. Gitte kan i øvrigt anbefale de flamberede Crepe Suzettes som tjeneren tilbereder ved bordet som dessert.

Det blev også en lang flyvetur til Fortaleza og taxa de sidste 150 km ud til Canoa Quebrada. Men det er det værd. Herefter blev tempoet om muligt sat endnu længere ned.

Vand (havvand), strand, sol (Jørgen blev solskoldet på 15 minutter kl. 10 om formiddagen), sand, Brasiliens svar på Hornbæk, læse bøger, morgenmad til kl. 15, barer der næsten altid har åbent …. Tja man kan næppe forestille sig det bedre og mere sorgløst.

Den vildeste var vel at de havde flyttet stamværtshuset, godt nok kun til bygningen ved siden af. Men den danske koloni var der stadig og der bliver stadig fortalt historier efter devisen ”det gør ikke noget at det er løgn, bare det er morsomt”. På Todo Mundo går livet sin stille gang.

Next stop Rio de Janeiro ….

God weekend !!

Med venlig hilsen
Gitte & Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Kød og vin i Mendoza 24 Nov 2008
Buenos Dias Dinamarca

Det er altid forbundet med et vist besvær når man skal transporteres 1000 km fra A til B, ja selv med fly, ikke mindst hvis man også skal tage økonomiske hensyn. Det må derfor siges at være noget af en satsning at gennemføre dette i en bus (godt nok på 1. klasse) og vi må også indrømme at der er ting vi lige skal vende os til, men alt i alt en ganske behagelig rejse.

Som omtalt i sidste postkort startede vi fra busterminalen i Buenos Aires som er gigantisk stor. Og pludselig følte vi os hensat til tiderne hvor saglige Flemming Leth præsenterede heste på galopbanen. Med samme stemmeføring hørtes det næsten konstant over højttaleren: ”bussen fra busselskab1 med destination Rio de Janeiro kører til holdeplads 14 nu” og ti sekunder senere ”bussen fra busselskab2 med destination Foz Iguazu kører til holdeplads 61 nu” og sådan kom busserne defilerende forbi …… Nå men vi kom som sagt godt til Mendoza.

Vi havde forestillet os at når vi kom lidt op i bjergene (750m.), så blev det lidt køligere. Men vi blev klogere her er 32-37 grader. Mendoza er ellers en lille hyggelig by som tåler på alle måder sammenligning med de fleste byer i Sydspanien. Man skal således ikke forestille sig et uland eller et sted som inkaerne lige har forladt.

Ojo de bife, lomo de bife, bife de chorizo, brochetta de lomo, sandwich de lomo, ja vi har prøvet de mest kendte udskæringer af oksekød på disse kanter. Vores favorit er nok bife de chorizo. (ikke at forveksle med pølsen af samme navn, som i øvrigt også smager fremragende) Bøffen fås som oftest i både halve og hele, de hele i varianter på op til 800 gram, og selv om de store kun koster omkring 150 kr. så er der jo ingen grund til at overdrive. Sådan en halv til frokost er ikke at foragte (billedet). Skyllet ned med rødvin, som vi nok burde have sat os noget mere ind i, der er så smagfuld og kraftig at man godt kan nøjes med en halv flaske. (i hvert fald til frokost)

Lad det være sagt med det samme cliffhanger bliver Jørgen aldrig. Han er højdeskræk. Da vi stod nede i turistbureauet, der mente han at søndagsudflugten lige så godt kunne være et par times trekking i andesbjergene, som så meget andet. Men da vi stod der på kanten og der var 200 meter næsten lodret ned, der ville han godt bytte det for en kold formiddagsbajer på den lokale cafe. Spøg til side, fantastisk oplevelse, som man selv må arbejde for, man skal jo trods alt selv gå de 2½ time rundt i bakkerne. Men med alt det kød og vin, så trængte vi også til lidt motion.

Mandag bliver en stille dag, pakke, måske en lille frokost bøf, en tagen afsked med dette mekka for kød og vin, som vi gerne vil spå bliver det kommende in sted for danske turister, f.eks. kombineret med rundrejse i Sydamerika. De har meget at byde på, på disse kanter.

Og så med natbus til Buenos Aires igen …….

Med venlig hilsen
Gitte & Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Landet i Buenos Aires 19 Nov 2008
Buenos Dias Dinamarca

Så er vi her igen med postkort fra den store verden. Vi er hermed startet vores 12. ekspedition og skulle man være gået glip af, eller gerne vil gense tidligere postkort kan disse stadigt ses på vores rejse blog: http://knutson.dk/weblog2.aspx

Ekspeditionen går også denne gang til Sydamerika og startede i Buenos Aires. Jeg sagde til rejseagenten at jeg gerne ville have et hotel centralt. På billedet kan man se et af landets mest kende mindesmærker fra republikkens stiftelse …. og det er vores hotel i baggrunden. Det kalder jeg en agent der har forstået sin opgave.

Det blev en lang rejse og når man sådan ankommer så ikke bare ligner man ”nogen der lige er ankommet med fir’ toget”, så handler man også sådan. Sidste år var vi i modsætning til så mange gange tidligere heldige at finde et lille jævnt spisested den første aften (omtalt i postkortet fra sidste år), så den succes gentog vi med held. Det er i midlertidigt således at inflation og stigende valutakurser har udhulet fornøjelsen lidt. Nu er det ikke længere latterligt billigt, men kun rasende billigt, dog er der stadigt lysår til danske priser. Den halve bife de chorizo (250 gr.) der sidste år kostede 25 kr. måtte vi nu betale 31 kr. for, og dagen efter måtte vi betale 45 kr. for en flaske god husets rødvin på en finere restaurant på havnen. Finanskrisen rammer alle vegne. ;o)

Tirsdag morgen skulle vi finde et sted at købe to busbilletter til Mendoza. Det gør man på Retiro (deres busterminal). Det lyder som en overkommelig opgave, men terminalen er stor, den er fuldstændig uoverskuelig stor, alene langdistance bussernes agenter udgør 70-80 forretninger. Vi er dog nu de lykkelige indehavere af to 1. klasses billetter til natbussen til Mendoza. Hvilket vi fejrede ved at gå på havnen og spise frokost. De gamle pakhuse langs havnen er en lang række af finere spisesteder. Menu: Oksemørbrad på grillspyd og rødvin.

Næste stop Mendoza oppe i Andelsbjergene nær den chilenske grænse ……………… (og så bliver det for alvor kød og vin)

Med venlig hilsen
Gitte & Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Ilha Grande 11 Dec 2007
Bum Dias Dinamarca

Så skete det, tirsdag den 4. december 2007 om eftermiddagen fik vi regn, det blæste og temperaturen var under 25 grader, heldigvis sad vi og spiste i en gammel torvehal i Montevideo, Uruguay, der var lavet om til grillerier. 8-10 forretninger med åben grill, og tjenere der kæmpede om kunderne. Vi satte kryds i kalenderen og håbede det ikke vil regne mere på turen.

Jamen over stok og over sten, til lands, til vands og i luften er det gået. Båden til Buenos Aires, farvelmiddag til Argentina. Igen et ypperligt måltid, denne gang på ”den Spanske Club”. Igen seks kokkehuer. Alle måltider vi har fået i Argentina, har været store kulinariske oplevelser og når de selv på de fineste steder kan sælge 400 grams bøffer for 50 Dkr. Så er det vel også svært at få utilfredse kunder. Det er et dejligt land, specielt når ens livret er mad.

….. det dryppede nu også lidt da vi landede i Rio de Janeiro igen …….

Stille aften i Rio, tidligt op og med bus til Argra dos Reis og videre med båd til Ilha Grande. En lille ø der tåler sammenligning med Phi Phi i Thailand (som var vores allerførste møde med Bounty land, november 97)

Tiden står næsten stille, og alligevel var der gået tre dage inden vi tog på tur med det gode skib ”Phoenix II” ud til den blå lagune for at bade og snorkle. Der er utroligt smukt her på øen, her er ingen biler (næsten ingen) og indbyggerne og turisterne er samlet omkring én lille by, så når man kommer lidt rundt omkring øen, så er her endnu mere fredfyldt. Efter den blå lagune, lagde vi til ved et par andre strande, hvor vi på den sidste fik fisk til frokost.

Der patruljerer uniformeret militær-politi i hovedgaden, i øvrigt er de ene om at være motoriseret på fire hjul. Som man kan se, så er der forholdsvis god plads til eventuelle arrestanter på bagsædet. Hovedgaden er en brostensbelagt gade ca. en km lang, som adskiller stranden fra pousada’er (bl.a. vores) og forretninger. På visse steder af hovedgaden, ville der ikke være plads til at to af politiets køretøjer kunne passere hinanden.

Next stop Rio, og derefter hjem til Copenhagen ………

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Tango og Colonia, Uruguay 04 Dec 2007
Buenos Dias Dinamarca

Ved et tilfælde kom vi forbi Buenos Aires svar på Brøndby stadion vor den lokale forstadsklub Boca spiller. På mange måder kan man godt sammenligne Brøndby og Boca, de gule og blå farver, forstadsklub ….. måske med den undtagelse at Boca ligger i toppen af den bedste liga. (ikke et ord om Lyngby i den sammenhæng, 5 – 3 ???)

Lørdag blev den helt store tango dag, som nævnt tog vi ud til Boca og bag ved ”Brøndby stadion” lå et lille marked med det sædvanlige tingeltangel, men hvor der også var optræden i gaden. Der blev sunget og danset tango og hatten gik rundt for at gøre opmærksom på at der var nogen der skulle finansiere underholdningen.

Om aftenen havde vi bestilt bord, på en nærtliggende restaurant og billard salon, og selv om det hed ”Los 36 billard” så var der nu kun ca. 20 billard borde. De anbefalede at man kom og spiste fra kl. 21.30 og så var der show fra kl. 22.30. Vi blev anbragt ved et rigtigt bord og spiste og blev underholdt ud i tangoens mysterier indtil midnat.

Argentinerne havde efterhånden vænnet sig til os, og vi til dem, specielt trafikken tog lidt tid, og så søndag morgen sejlede vi til Colonia i Uruguay. Det var som at sejle fra New York til Ærøskøbing. En lille by, med en gammel bykerne som af UNESCO er blevet udnævnt til en af denne verdens mest bevaringsværdige kulturminder. Her boede vi på en lille hyggelig Posada.

Mandag videre med bus til Montevideo, Uruguays hovedstad. Det lyder lidt af bananrepublik, men de er faktisk ganske civiliserede her, og mange europæiske lande kunne være stolt af en by som denne, især i Østeuropa. Her bliver vi nogle dage, men der er meget skiften hotel i disse dage. Men så længe en del af transporten er med bus eller båd, så går det endda. Her i Uruguay har vi kun rygsække med.

Af praktiske årsager skal vi også have en enkelt nat på hotel Castalar hotel & spa i Buenos Aires (hvor vi boede sidst og der står vores kufferter) og en enkelt nat i Rio de Janeiro før det går videre:

Next stop Ilha Grande, Brasilien (her bliver vi så I fem dage) ………

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Buenos Aires 28 Nov 2007
Buenos Dias Dinamarca

Det blev ikke et farvel til Rio de Janeiro, men et på gensyn da vi tirsdag tog videre til Buenos Aires, Vi nåede nemlig at få organiseret den sidste del af turen, fem dage på en lille paradis ø kaldet ”Ilha Grande” nogle hundrede kilometer syd for Rio (herom i senere postkort) og til sidst tre dages power shopping i Rio formodentlig i Rio Sul, hvilket er deres svar på Lyngby Storcenter (for Jørgen bliver det nok kun til chopp’ing (små fadøl til 8 Dkr.))

Vi er blevet installeret på hotel Castalar hotel & spa, som er et sted fra 30’erne, hvor man har bevaret stilen siden, hvilket i øvrigt er et kendetegn for mange steder i Buenos Aires. Men tag ikke fejl der er sparepærer i lysekronerne og alskens anden nymodens tant og fjas i panelerne. Omvendt så bruger de Brasso til den store guldmedalje (eller bronzemedalje). Der er messing alle vegne, håndtag, paneler, navneskilte o.s.v. Og de pudser og de pudser.

Vi bor tæt på byens centrum og obelisken på Avenida 9 de Julio, der efter sigende skulle være verdens bredeste gade, og tro os der kører mange biler.

Ingen tur uden tekniske problemer, i Brasilien ville Jørgens telefon ikke lade, nu kan den lade, men nu får vi ikke noget net. Vi kan derfor ikke kontaktes på telefon. Også EDB’en giver lidt udfordringer og vi er ikke længere online på hotellet. Men vi er på nettet dagligt.

Der første aften skal man have oksekød når man kommer til Argentina. Bøffernes land. Så vi fandt en lille Parrilla (fri oversat grilleri, men ifølge rejsehåndbogen bøfhus), nær hotellet, vi var ikke særlig sultne, så fornuftigt valgte vi ½ grilled beef til 15 pesos (25 Dkr. !!!!!) Gitte mente vi havde råd til mere end husets rødvin til 12,50 pesos pr. flaske, så vi købte en til 30. Et forsigtigt tip på bøffernes størrelse 150-200 gram og utroligt velsmagende og rødvinen fejlede heller ikke noget. Alt i alt med moms og drikkepenge 100 pesos (160 Dkr. !!!!!)

Ligesom tidligere skal jeg undlade de almindelige fraser om vejret, men som det kan ses på billederne så er der også forår her. Udsigten fra vores mini altan er måske ikke den bedste (vi skulle måske have ofret nogle hundrede pesos mere) men man kan da se at himlen er blå.

Onsdag fik vi arrangeret de sidste detaljer vedrørende turen til Uruguay derfor:

Next stop Colonia i Uruguay ………

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Rio de Janeiro igen 24 Nov 2007
Bom Dia Dinamarca

Så er vi her igen med postkort fra den store verden. Vi fejrer denne gang vores 10 års rejse jubilæum og skulle man være gået glip af tidligere postkort kan disse stadigt ses på vores rejse blog: http://knutson.dk/weblog2.aspx

Nuvel, vi kom til Rio fuldstændigt planmæssigt, ikke engang en lille fly forsinkelse kan vi klage over. Hvis man absolut skal finde et eller andet, så må vi sige at lufthavnen i Paris (CGD) ikke er den nemmeste at finde rundt i og franskmænd kan være besværlige at forstå.

De almindelige fraser om vejr og vind springer vi over denne gang, men vi kan da drillende afsløre at det er ved at være sommer i Brasilien. Hvilket man sikker godt kan fornemme på billedet taget fra swimmingpoolen på taget af vores 13 etagers hotel. Ligesom de fleste nede på stranden også har smidt overtøjet, på trods af at vi er sidst i november måned. Selv om han ikke vil indrømme det så er Jørgen allerede blevet solskoldet i panden, men nu har ”knudsen” nu heller aldrig været kendt for at kunne tåle sol.

Som det fremgår af ovennævnte blog, har vi fortalt mange historier om Rio de Janeiro. Denne gang en lille historie om vores stamværtshus, ”Paz e Amor” som det hedder. (frit oversat ”fred og kærlighed”) Her er håndværkere der drikker chopp (lille fadøl til 8 kr.) om formiddagen. Fredag spiste vi frokost blandt de lokale, hertil er en chopp heller ikke dårlig. Tidligere år har vi spist aftensmad, hvor til man også kan drikke chopp. Kort sagt er kosten jævn men glimrende og ligesom fadøllet er maden billig, og så er der altid hyggeligt og gang i den.

Tippet om dette lille fremragende sted fik vi fra en artikel i Politiken, hvor en familie med to små børn anbefalede det på det varmeste, anbefalingen skal hermed være givet videre.
(Paz e Amor, Rua Garcia D´ Ávila, 173, Ipanema Zone)

Next stop Buenos Aires ………

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Barcelona 14 Jun 2007

Hello Denmark

En lille hilsen fra den Catalonske hovedstad. Barcelona er en fed by, som har alt det man kan forestille sig, at man kan finde i en rigtig metropol.

At tænke sig, at en mand kan finde en kirke i 1882, udarbejde tegninger til en katedral og forvente at den står færdig 200 år senere. Man har dog sat tempoet noget op, således at man regner med at den bliver færdig allerede i år 2020.

Og så lidt forbrugeroplysning for os, hvis livret er mad. Vi var på et sted, som vi varmt kan anbefale, hvis man skulle komme forbi på disse kanter. Cuines Santa Caterina. Hvis sandheden skal frem så havde vi også en af de lokale til at hjælpe os med at finde det og hun bedyrede at det var hendes favoritsted. Fremragende sted til en kuvertpris på under 200 kr.

 Bedste hilsner

Lykke, Maja, Gitte og Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Lanzarote 21 Mar 2007

Hello Danmark

Traditionen tro sendes hermed postkort hjem fra det store udland. Når man har været det samme sted flere gange bliver det sværere og sværere at finde på noget nyt at skrive hjem om. Men her hvad vi lige kunne finde på.

Man kan jo altid starte ned at fortælle om vejret, solen skinner som oftest fra en skyfri himmel, temperaturen 20 – 25 grader, men det blæser.

 Club La Santa Sport er jo et center med mange motions aktiviteter, som den lille tykke mand på billedet åbenlyst godt kunne trænge til. Her er han majet ud til søndagens cykeltræning.

  Vi har i øvrigt deltaget i duathlon (løb-cykel-løb) og halvmaraton. Og blev placeret som henholdsvis bedste danske kvinde over 50 og bedste danske mand over 50 ved begge arrangementer. (det er vel unødvendigt at skrive at vi også var de eneste i de nævnte klasser)

 Da det er en selvvalgt træningslejr, er alkohol tilladt ligesom det er tilladt at sige til træneren at man ikke gider mere i dag og hellere vil drikke bajer eller gå på shopping tur. (I dag onsdag er det i øvrigt fridag, fra træningen !!)

Bedste hilsner
Gitte og Jørgen

 PS: Som tidsfordriv læser jeg Blekingegadebanden 1. bind som netop er udkommet og for os der fulgte med i hvad der skete på den politiske venstrefløj i 1970’erne, så må det siges at være yderst underholdende og interessant læsning


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Tokyo by 04 Oct 2006
Ohayo gozaimasu (godmorgen) Danmark
 
Vi kom til Tokyo med Shinkansen, (super-exprestoget), stod af på hovedbanegården og fandt frem til en lille café i underetagen, hvor vi kunne få noget øl. Vi skulle bare hæve nogle penge, finde et hotel, købe nogle småting og slappe lidt af. Herefter lykkedes det de udsendte, der skulle hæve kontanter, at fare vild. Underetagen bestod af mange hundrede små butikker, og da ATM maskinen (hæveautomaten) ikke lige stod der, hvor vi mente, den skulle … gik det galt. En time tog det at finde tilbage. Tro os … Tokyo Main Station er stor … meget stor.
 
Det er Tokyo by nu også.  Men selv om byen er stor, så er den med lidt god vilje, fremkommelig. Specielt hvor fodgængerovergangen gik på tværs i hele krydset.
 
Der har (som altid) været lidt tekniske problemer med mail og EDB, så der blev måske ikke helt så mange postkort som planlagt … men ni dage er nu heller ikke længe i et land som Japan. Hvor om alting er … end of story.
 
Bedste hilsner Karin, Kjeld, Gitte og Jørgen

Man kan nu se de første billeder fra hele turen: http://knutson.dk/japan/japan.aspx


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Lidt uden for Tokyo, Japan 01 Oct 2006

Ohayo gozaimasu (godmorgen) Danmark

Vi indrømmer det …allerede efter to dage var vi helt rundt på gulvet og måtte flytte på et rigtigt hotel med rigtige stole og rigtige borde samt ikke mindst sove i en rigtig seng. Vi er i øvrigt rejst tættere på Tokyo til byen Odawara, hvor alle hotelværelser var udsolgt på grund af, at det var weekend. Tilbage til gulvet (men kun en dag)

Det skal for de turist-interesserede nævnes, at vi har set en del seværdigheder bl.a. det gyldne tempel …. Bl.a. bl.a. bl.a.

 Om tyskerne har man mange gange sagt ”ordnung muss sein”, men her vil de blive betragtet som rene rodehoveder. Japanere sætter pris på orden, tøfler til op og ned ad trappen, tøfler til toilettet, meget udvidet køkultur, papirarbejde efterkontroleres med små røde mærker, børn er overordentligt velopdraget, og mange andre ting kunne nævnes. Men topmålet er:

Der findes to slags toiletter … japanise style (meget avanceret pedal-lokum, som vi ikke har undersøgt nøjere) og western style, som er en elektrisk ting med varme i brættet, og hvis man letter på den ene balle, så laver toilettet automatisk en mellemtrækning. Den kan spille musik … der findes et helt kontrolpanel i armlænet i højre side … vi har desværre ikke kunne læse manualen, for alt står simpelt hen bare på japansk.

 Fortsættes …..

Bedste hilsner Karin, Kjeld, Gitte og Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Kyoto, Japan 29 Sep 2006

Ohayo gozaimasu (godmorgen) Danmark
Så lykkedes det i andet forsøg at få fire pladser på en flyver ud af København, og vi er igen klar til at sende postkort fra den store verden, nærmere bestemt fra Japan.
Efter landingen i Narita lufthavn rejste vi med futtog til Tokyo og derfra med et andet futtog til Kyoto, sidstnævnte hedder på Japansk shinkansen (på engelsk bullit-train). Den tilbagelægger de ca. 500 km. på to en halv time næsten lydløst og nøjagtigt efter køreplanen. Her kunne DSB lære noget.
Vi er blevet indlogeret på en Ryokan (gammeldags japansk hotel), hvor vi drikker grøn the, mens vi sidder på gulvet uden tøfler, får aftensmaden, som primært består af fisk, serveret på gulvet, og vi sover på gulvet ... og gør i øvrigt et forsøg på at overholde landets skikke og traditioner. Vi bruger alle sammen nummer 7 i tøfler, som man anvender til at gå op og ned fra receptionen.
Vi forsøger også at holde nogle af de danske skikke i hævdt, bl.a. serverer de ganske velsmagende øl – Kirin (ok stavning, ej Karin).
Fortsættes …..
Bedste hilsner Karin, Kjeld, Gitte og Jørgen
NB NB NB
Vores mobiltelefoner virker ikke her i Japan, så vi kan ikke sende SMS hjem.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Snart ferie 15 Sep 2006
Ferien nærmer sig ! Billetterne til Japan er købt og knutson.dk er blevet renoveret så der kan sendes nye blogs hjem. Desværre kom vi ikke med den første dag, vi prøver igen i morgen.
Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Tour de France 25 Jul 2006

Tour de France er nu slut og det er vores ferie også. Efter en uge på Alpe d'huez i de franske alper er det nu rart at cykle i det flade Danmark.


Med hjælp fra Team CSC, som stillede cykler til rådighed, fik vi mulighed for at prøve de legendariske 21 sving og ca. 1000 højdemeter med stigningsprocenter på mere end 11. Gitte endog i fremragende stil.


Det gav således også mulighed for at opleve en CSC sejr på samme bjerg på allertætteste hold. Bagefter var der arrangerede cocktail party, hvor vi mødte rytterne (de havde dog ikke tid til at drikke champagne).


billeder .


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Gitte er blevet udnævnt 30 Apr 2006
"Vi Margrethe den anden af guds nåde Danmarks dronning, gør vitterligt: At Vi hermed fra den 1. november 2005 at regne ansætter ekspeditionssekretær BIRGITTE KNUTSON der har indfødsret, som afdelingsleder .... "
".... Det tilkendegives Dem, at De ved denne ansættelse undergives de til enhver tid for tjenestemænd i almindelighed gældende regler og de for denne stilling særligt fastsatte bestemmelser, samt at De som tjenestemand samvittighedsfuldt skal opfylde de pligter, som den Dem betroede stilling pålægger Dem, og holde rigets grundlov i overensstemmelse med Deres derom afgivne højtidelige forsikring. ...."
Ja sådan står der faktisk i Gittes nye ansættelsesbrev. Webmaster siger tillykke.

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Rio 20 Mar 2006
Hallo hallo denmark.
Vi fik sat tempoet ned fra langsom ... til meget langsomt.
Største problem kunne være hvilken sjus man nu skulle drikke, eller om man skulle sove en time ekstra. På pousada do Toby er der morgenmad til kl 16.00, så man behøver ikke være bange for ikke at nå at stå op til tiden.
Det blev også til en buggytur mere ud over de brede strande. Turen kaldes populært hummerturen fordi man uden den indlagte frokost får serveret grillet hummer ad libitum, med hvidvin til af samme mærke. Det er ikke helt rigtigt ... de gik tør for hummere, så vi måtte slutte af med kæmperejer i hvidløg.
Turen sluttede på toppen af sandbakken lige syd for Canoa Quebrada. Billedet illustrerer næsten alle husene i byen .... farvel Canoa .... vi kommer snart igen.
Det blev igen en lang rejse ... denne gang til Rio.
Kl. 22.30 afkom vi til hotellet, som kunne fortælle os, at de mente, at det var den 16. april vi skulle komme. På Jørgens "confirmation" stod der 16. marts, så han prøvede at puste sig op .... men hvad hjælper det når de ikke har fire ledige værelser. De gjorde nu også alt for at hjælpe os. Vi kom dog heller ikke til at sove på gaden .... men det meste af næste dag gik med diskussion med hoteller, København og en fuldstændig ligeglad taxichauffør .... som tilsyneladende ikke anede hvor Copacabana lå, til trods for at det var der vi startede, og at den gule bil lignede alle de andre taxi i byen. Så længe uret gik, så havde han god tid, og alle Jørgens hentydniger om fusk, svindel og lignende blev ignoreret. OK det kostede 9 Dkr. og 30 minutter, ekstra. Vi har antydet over for det danske bureau, som i øvrigt var meget hjælpsomme, at vi gerne ser en erkendelighed på ikke mindre end 2000 Dkr. De har svaret, at de vil diskutere sagen med os når vi kommer hjem. Derfor aftenbillede over Copacabana :-(
Jørgen har læst B.S.Christiansen hernede .... han skriver mange gange gennem bogen, at det ikke kan nytte at diskutere de manglende muligheder .... eller hvor godt det havde været hvis .... så vi må videre.
Vi var på sukkertoppen, kendt fra en af James Bond filmene .... jeg havde ikke turde springe fra den ene til den anden vogn .... hvilket nok skyldes, at jeg har forfærdelig højdeskræk.
Vi var også på Cocovardo, nogen har fortalt os at den lille figur skulle styre flytrafikken over Rio, men det tror vi ikke helt på. Andre siger at han velsigner byens indbyggere. De mange skilte på stedet var kun på portugisisk, så vi fandt aldrig rigtigt ud af det.
Imponerende udsigt fra Cocovardo, der nede midt på stranden bor vi, og det er nu ikke så ringe endda I dag står den på powershopping i Rio Sul. Et sidste billede af eftermiddagssolen fra vores balkon, inden vi i morgen vender hjem ad. Snip snap snude så er den ferie slut. med venlig hilsen Gitte & Jørgen

De omtalte billeder fra det oprindelige postkort kan ses på dette link.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Canoa 13 Mar 2006
Hello Denmark
Så skete det, vi fik regn i Canoa Quebrada, de praler ellers af at de kun har regn fire dage om året. Det er nu i øvrigt også første gang i de tre år vi har været her, at vi har oplevet det.
Det var måske også meget godt, flere af os var blevet godt røde, og en enkelt formiddag uden sol er vist helt befriende. Mens man kigger ud på regnen, kan man få tiden til at gå med at skrive postkort.
De næste par billeder er mest for at holde humøret oppe en dag som i dag. Det er taget fra solterrassen på pousadaen (brasiliens svar på Gilleleje badehotel) hvor vi bor. Der er 25 km strand den ene vej og 25 km strand den anden vej. Alt i alt god plads.
Om sammenligningen med et Nordsjællandsk badehotel så må man for det første sige at vejret her trods alt er noget mere stabilt. 360 solskinsdage om året. En anden måske ikke helt uvæsentlig fordel er pris niveauet. Jeg nægter at tro på at man kan få en 400 grams argentinsk bøf af oksemørbrad for 75 kr. i Gilleleje og når det gælder fisk så er Gilleleje godt nok berømt, men for 60 kr. får man her et overdådigt fiskemåltid. Der til kommer værtshuspriserne som jeg senere skal komme tilbage til.
Det lille hus, som man kan se neden for sandbakken, er køkkenet ude ved rejefarmen. Sandet rykker sig 15-20 meter om året, så man skal snart til at overveje bygningen af et nyt køkken, den tilstødende spisesal, som ses nedenfor, er forholdsvis enkel at genopføre.
Man kan godt få ret i at det er lidt primitivt, men når man sidder der ved langbordet og der serveres østers, krabber, muslinger, rejer i flere forskellige afskygninger og fisk med tilhørende øl i store mængder, så glemmer man de manglende sølvlysestager og at folks påklædning ikke ligefrem minder et middagsselskab.
Der blev også plads til et nærbillede af en buggy, her besat med familien som vi rejser sammen med, og på forsædet Torben (ejeren af pousadaen) som er vores faste guide på disse ture.
Nederst billeder af hovedgaden i Canoa med Todomundo Bar i forgrunden, hvilket er vores lokale stamværtshus. Her er udvidet service, regningen sendes automatisk op til pousadaen, så kan vi altid betale den sammen med værelsesregningen den sidste dag.
Priserne fejler heller ikke noget, øl ... alt efter størrelse og mærke koster 4-6 kr. og longdrinks koster mellem 12-16 kr. f.eks. Hi-fi hvilket er 6-8 cl vodka og friskpressede apelsiner
Nu kommer solen frem igen ..... fortsættes en anden dag ....
Med venlig hilsen
Gitte og Jørgen

De omtalte billeder fra det oprindelige postkort kan ses på dette link.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Stille dage 12 Mar 2006
Det blev nogle stille dage op til og i weekenden. Lange perioder på stranden og i det lidt køligere vand (27-28 grader). Sandheden er måske endda at det blev lidt for længe i solen for de fleste.
Når vi ikke lå i solen, så spiste vi eller sov vi. Utallige røde argentinske bøffer til ingen penge eller rejer tilberedt på mange forskellige måder. Der er ingen grund til at tro vi har tabt os mens vi har været her.
Tja .... og så var der også, som billedet illustrerer, stambordet på Todomundo. Todomundo er ejet af Frank, en af danskerne vi kender og stambordet befolkes som oftest af danskere. Billedet er taget ved eftermiddagstid og derfor tomt. Der er nemlig ingen grund til at afbillede folk i hyggeligt lag, ligesom jeg nok skal skåne Jer for nogle af de utallige løgnehistorier, der er blevet fortalt omkring bordet.

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Buggytur i de store sandbakker 09 Mar 2006
Det er tidligere beskrevet på webloggen (04-11-2003) hvordan vi kører rundt i buggy i de enorme mængder af sand omkring Canoa Quebrada, men det er så fed en oplevelse at vi også føler trang til en lille historie igen i år.
Vi var fire buggyer afsted denne gang, hvilket ikke gør det mindre sjovt. Det er svært at skjule at der går lejebarn i den.
Her to og et halvt år efter at vi prøvede det første gang, kunne vi også fornemme hvordan de enorme sandbjerge flytter sig.
Det er ude ved rejefarmen hvor vi igen fik et overdådigt måltid med østers, muslinger, rejer, krabber og fisk, kunne vi se at sandbjerget var rykket væsentligt nærmere. Det vil således nok være klogt af ejeren at begynde at tænke på at opføre et nyt køkken, da det formodentligt er ædt af sandmasserne om få år.
Præcis der hvor buggyen holde på billedet fra 2003, er der i dag 40-50 meter hen til kanten. På billedet kan man også ane bassinerne til rejerne og dermed få en fornemmelse af hvilken højdeforskel der tales om.
På årets billede kan man også fornemme de små mennesker og de store sandmasser.

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
En lang rejse til Canoa Quebrada 07 Mar 2006
Det blev igen en lang rejsedag. Brasilien er et stort land og vil man ud på landet så tager det tid.
Vi er kommet langt ud på landet, nærmere bestemt Canoa Quebrada på Pousada du Toby. Hvilket understrejes af, at internetforbindelsen til hele lokalområdet er afbrudt på femte dag. Den lokale udbyder er ganske enkelt gået ned. Samme udbyder var sidste år kendt for at være blokkeret på grund af spammail.
Jeg er således igennem på en telefonlinie, fra den eneste internetcafe der ikke bruger den lokale udbyder. Vi siger tak for de mange mail, men har lidt svært med at svare. Af samme årsag også et lidt gammelt billede af Pousadaen.
Men en ting er sikkert, vi vender tilbage med nye postkort og historier .....

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Bademoden anno 2006 06 Mar 2006
Vi brugte det meste af søndagen på at slappe af og bade ved stranden og i hotellets pool.
Ingen brasilienstur uden kommentar til bademoden. Da det fortsat virker påfaldende at halvgamle mænd render rundt og fotograferer på strandene, så har jeg allieret mig med en lokal ekspert i bikinimode.
Hvis man følger linket kan man formodentlig også købe den på billedet værende eller en anden fra kollektionen.
Sammenligner man med mine tidligere iagtagelser (webloggen 28-10-2004, 21-10-2003 og 18-10-2003) så er der kun små ændringer i farve og mønstre.
Det er en utrolig smuk natur og en fremragende udsigt de har her i landet.

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Salvadors gamle by 04 Mar 2006
Vi skulle besøge den nedre bydel af det centrale Salvador. Fra gammel tid boede de fattige nede og de rige oppe.
På billedet ses i forgrunden den gamle markedsbygning, som nu primært andvendes til mere turistprægede varegrupper og i baggrunden kan man se elevatoren som forbinder de to bydele.
På balkonen af markedsbygningen serveredes forfriskninger, som man kunne indtage med udsigt til lystbådehavnen samt det øvrige havneområde

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Salvadors gamle by (2) 04 Mar 2006
... Elevatoren fragtede os op til den øvre bydel, hvor de sidste festivalgæster nu var gået hjem. Men tilbage står stadigt dukkerne og anden pynt fra festlighederne.
Det er utroligt hvor meget de gør ud af det, i dette land, hvor de for alvor forstår at feste igennem.
Det er måske også en hel del nemmere når øl og spiritus priser absolut er tålelige.

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Lige landet i Salvador 02 Mar 2006
Det blev en meget lang flyvetur, men det er det værd. Vi er blevet indlogeret på et af vores yndlings hoteller Grande Hotel da Barra i Salvador. Neden for ligger en lille starnd, hvorfra billedet er taget.
Billedet taler næsten for sig selv, men skulle nogen have lyst til at vide det så er her 32-34 grader varmt, dog med en kølig brise fra Atlanten.
Der skrives på det første postkort, men der er lidt tekniske udfordringer. Vi kommer under alle omstændigheder tilbage med nyt herfra.
Vi kan under hele turen kontaktes på jorgen@knutson.dk

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Endelig ferie 01 Mar 2006
Så kom den store dag endelig. Sommertøjet er fundet frem og kufferten er blevet pakket, vi er klar. Overboen har overtaget snerydningen, blomstervandingen og nøglen til postkassen.
Foran står en lang flyvetur og i morgen aften dansk tid vil vi forhåbentlig nå frem til den gamle hovedstad i Brasilien, Salvador, hvor vi skal tilbringe de første dage.
Billedet er kun sat ind (som test om systemmet virker) for at minde os om hvordan haven så ud da vi tog hjemmefra. ;o)

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Rio de Janeiro 16 Nov 2004

Efter at vi havde været i bjergene, tog vi et par dage senere en tur med buggy østpå langs stranden. Her veksler sandets farve mellem grå, grøn, rød, blålig og kridhvid (årtusinders nedbrydning af de forskelligt farvede klipper) Herefter fik vi hvidvin og hummer ad libitum til frokost. Vi måtte på grund af tidevandet køre tidligt hjem, men blev alligevel fanget således, at vi måtte bakse med buggyerne for at få dem op fra stranden.

De 9 dage i Canoa Quebrada gik alt for hurtigt, og nu har vi kun fire dage tilbage i Hio (Rio) de Janeiro. I går aftes ved ti tiden var vi ude at spise, her er noget køligere, kun 22 grader, men vi kunne da stadig sidde udenfor. Vi er indlogeret på et luksushotel (denne gang kun på 12. etage), og prøver langsomt at vende os til tanken om, at hverdagen igen begynder i København. Vi har stort set glemt hvor stressede vi var da vi kom.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Canoa 11 Nov 2004
Hello Denmark
Der skulle efter sigende havde været en artikel i Berlingskes (sidste lørdag) og Urbans (sidste tirsdag) rejsetillæg om en mindre pousada i Brasilien …. Det er der vi bor lige nu.
Civilisationen kommer i øvrigt snigende til Canoa Quebrada som stedet hedder. Alle hullerne i vejen fra Fortaleza (150 km) er blevet jævnet med helt ny asfalt, Hovedgaden i Canoa Quebrada er blevet til gågade og belagt med brosten, Pousada do Toby modtager nu også betalingskort og der er blevet lagt wireless Internet forbindelse ind i pousadaen (som desværre har en spærring for VPN, som indgår i vores setup). Illusionen om et sted ”in the middle of nowhere” har godt nok fået nogle bekvemmelige indslag. Men tro os !!! her er pragtfuldt at være … sol, sand og vand i utrolige mængder. Det må være en drøm at være metrolog her: Vejret kort … sol fra en skyfri himmel, 32 grader (eller ...) det samme som i går.
I samme føromtalte artikel fortælles om en Buggy tur ud i de store sandklitter vest for byen, den var vi med på sidste år, så i år valgte vi en to dages tur ind i landet og op i bjergene. Derved fik vi også konstateret at kæmpe hullerne som vi huskede dem, ikke er blevet lappet alle steder. Og da det hele ikke skal være rosenrødt, ja så fik vi en punktering og en emsig politimand, som gik op i antallet af klistermærker i forruden, med i tur pakken. Med lidt forsinkelse kom vi op i bjergene og de er lige så storslåede, som sandet og vandet er ved kysten.
Næste destination bliver Rio de Janeiro …. Forsættes ….
Med venlig hilsen
Jørgen & Gitte

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Salvador 03 Nov 2004
Hello Denmark
Som vi skrev i det sidste postkort, er den resterende rejse kendt. Forstået på den måde, vi har boet på det nuværende og alle de efterfølgende hoteller, vi har confirmed billetter og der burde ikke komme organisatoriske overraskelser fra nu. Vi opgav også at skifte hotel tirsdag, så vi bor fortsat på Grand hotel da Barra.
Vi kan derfor koncentrere os om at holde ferie og slappe af, stress barometret er forsat for nedadgående. Hvad vi ikke når i dag, når vi måske i morgen.
Normalt spiser vi ikke meget oksekød der hjemme, vi synes ganske enkelt af en engelsk bøf købt i Danmark er for kedelig (gammel Karen malkeko og/eller for dyrt). MEN her serveres store møre saftige og smagsfulde bøffer, og det til priser som ville være utænkelige i København. På fin restaurant i Rio fik vi kæmpe bøffer til 60 Dkr pr. kuvert og vi har nu her i Salvador fået det man kunne kalde hverdags bøffer til 30 Dkr. Med et par bajere er der aftensmad for to for en 70 krone-seddel.
Vi har også lært os systemet med mad i metermål (de vejer tallerkenen). Specielt til frokost er det smart, vi vælger selv, og betaler næsten ingen penge, ca. 25 – 30 Dkr (for to inkl. drikkevare) Al den billige mad, har i øvrigt den uheldige konsekvens, at vi æder og drikker meget mere end vi har godt af. Derudover bliver det ikke til så meget motion.
Her i Brasilien passer prisniveauet glimrende til VORES månedsløn, men en almindelig brasilianer ville nok besvime hvis han skulle købe et måltid på en restaurant i København.
Selv om Jørgen ikke er meget for det, så gik han også amok i det lokale shoppingcenter. Et par kvalitets sko, et par sandaler, et par Arena badebukser og en ny læder pung – 650 Dkr. Det havde man vel dårligt kunne få skoene til i Danmark på udsalg.
På fredag tager vi til Canoa Quebrada, og skulle nogen ønske at se hvad vi så udsætter os selv for kan de kikke på billederne fra sidste år. http://knutson.dk/brasil/brasil_5.htm Der ude er det nok også tvivlsom om teknikken rækker … med hvis ikke før, så er vi tilbage med ny historier, når vi igen kommer til Rio de Janeiro den 14. november (vi kan forsat læse/skrive web-mail)
Med venlig hilsen
Gitte & Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Grand Hotel da Barra 30 Oct 2004

Efter en lang dags rejse lykkedes det os at komme planmæssigt til Salvador. Vi er indlogeret på Grand hotel da Barra (lige som sidste år) og vi har fået et værelse med en fremragende havudsigt.

Tilsyneladende kan vi også få teknikken, til at virke således at vi kan være i daglig kontakt med Danmark, Indien, Guatemala og hvor folk ellers befinder sig. Det er nu smart med det der Internet, når man altså kan komme i kontakt med det


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Foz do Iguacu 28 Oct 2004

Det blev kanonvejr i weekenden, og vi brugte en del tid på Copacabana og Ipanema. Og der er sikkert mange der interessere sig for er om badetøjsmoden har ændret sig … og … NEJ … det er stadigt bikini størrelse ti år, der er den fremherskende mode. Hvorvidt farve og mønstre har ændret sig skal jeg ikke kunne udtale mig om. Søndag er der rigtigt mange mennesker, deriblandt nogen hvor føromtalte bikini sidder rigtigt pænt, men på trods af rigtig mange opfordringer hjemmefra til at tage et par fotos (mange klager over sidste års fotos), så NEJ. Selv på Copacabana vækker det opsigt hvis en gammel mand render rundt med sit amatørkamera, og forsøger at filme unge damer. Det blev også til sambamusik som startede neden på Copacabana men derefter bevægede sig op foran vores hotel, de har rytme i kroppen. Der blev fest i gaden.

I næsten skærende kontrast til Rio de Janeiro står vores nye opholdsted: Midt i en nationalpark, udsigt til et af verdens største vandfald, på et gammel hotel fra Portugisernes kolonitid. Naturens stilhed med fuglefløjt, vandfaldets brusen og væverfuglenes skæppen fordi en Tukan (fugl med stort rødgult næb) stjæler deres æg. (lige ved siden af svømmepølen, i alles påsyn)

Vi har købt den store turistpakke 4 dage på et femstjernet hotel med morgen- og aftensmad, med heldags udflugt til den argentinske side af vandfaldet. Adgang til nationalparken døgnet rundt, således at man kan besigtige den brasilianske side af vandfaldet når man har lyst (gå afstand). Transfer lufthavn - hotel - retur …. og JA det er dyrt, men til gengæld er der også tænkt på alt, lige med undtagelse af en ordentlig Internetforbindelse. For royalisterne er der kun at nævne, at Dronning Margrethe II sov her da hun var på officielt besøg i Brasilien for et par år siden (ifølge en eller anden reklametryksag)

Som det står nævnt i flere af vores medbragte rejselitteratur, så kan hverken ord eller billeder beskrive så storslået en natur. Det er så stort og overvældende, at det trodser enhver beskrivelse. Jeg prøver alligevel at medsende et billede, som viser en brøkdel af de 275 fald, som tilsammen udgør Foz do Igaucu.

Med i prisen fik vi dage med højt solskin, og specielt til ære for os, havde det regnet kraftigt nogle dage i forvejen, således at der var ekstra meget vand i floden. En guide nævnte 20% mere og på disse kanter er det en sjat vand.

Argentinerne har i deres nationalpark arrangeret et helt dagprogram, bestående af guidet tur gennem regnskoven på lastbil, sejlads i gummibåd så tæt på vandfaldet som det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og tro os de andre blev våde. Gitte havde for nyligt læst i Politiken, hvad der skulle foregå, og havde medbragt nogle regnslag til formålet, så da vi skulle rigtig tæt på påførte vi os disse. Herefter vandretur ved siden af og på vandfaldene. Frokost. Derefter med et lille tog et stykke op ad floden og på gangbro 1000 (tusind) meter ud over floden, således at man kiggede direkte ned i det voldsomste af de 275 fald kaldet ”Djævelens hals” (tørstig fætter).

Det er nu ikke hver dag at man spiser morgenmad med direkte udsigt til et af verdens største vandfald, eller en del af, for til land og til vands, kan man kun se en brøkdel samtidigt. (det var muligt at se hele faldet fra helikopter, men det tør Jørgen ikke) Vandfaldet ligger for størstedelen i Argentina, men til gengæld har man den bedste udsigt fra den Brasilianske side. Derfor er der kun en lille sti langs floden med nogle udkigs punkter. MEN hvilken udsigt …. jeg opgiver at beskrive det nærmere …. man skal selv se det.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
anden dagen 23 Oct 2004

Vi har været her i næsten to døgn, og vores største problem er vores indre ur, vi vågner kl. 05:00 (hvilket er klokken 10:00 i København), og de sidste dages aftensmad har kroppen betragtet som natmad. Til gengæld var vores ”aftensmad” (kl. 13.30) i metermål. De har et system her i Brasilien, hvor man vejer tallerkenen når der er tag selv bord. Jørgen spiste 600 gram til 30 kr. fra et meget stort og overdådigt tag selv bord, og Gitte 400 gram til 20 kr. Derefter fik Gitte to store kager for 10 kr. Hertil 5 chopp (små fadøl) i alt 82 kr.

Vi er blevet langt mere modige end vi var sidste år, tager rundt i Rio de Janeiro som havde vi boet her i månedsvis. Den første dag gik, med lidt overskyet vejr, det betød at der ikke var så meget at se på nede på stranden. De har lovet at det i weekenden bliver kanonvejr (højt solskin og 30 grader).Vi skal også lige vende os til ferie, glemme alt om arbejde, ned i gear, langsommere bevægelser og beslutninger, een ad gangen og i et jævnt tempo.

I dag skal vi finde ud af hvor vi skal bo når vi tager ud til vandfaldene på mandag. Der er dog meget mindre planlægning end det plejer at være. Ingen plan B, C og D. Vi har plads på alle flyvninger, og vi ved derfor at vi kommer til Salvador den 29., Canoa Qubrada (Fortaleza) den 5. og tilbage til Rio de Janeiro den 14.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Lige landet 21 Oct 2004

Vi er kommet godt til Rio de Janeiro, bor på 13. etage af et OK hotel

Prøver lige at få rettet nogle tekniske problemer, så opdateringen af dagbogen kan ske lidt smartere


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Tak 29 Sep 2004

Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak, til alle dem der var med til at gøre min fødselsdag til en uforglemmelig dag. Ligeledes vil jeg gerne sige tusinde tak for de mange gaver.
Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Copenhagen Marathon 2004 17 May 2004

Gitte var familiens repræsentant ved dette års Copenhagen Marathon og gennemførte i den udmærkede tid 3:45:02 (familierekord)


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Fra Rio til Lissabon og herefter hjem 11 Nov 2003

Farvel til Rio med maner. Strålende solskin og masser af seværdigheder på stranden. Alt klappede med at pakke og komme til lufthavnen, hvor vi blev seated med det samme. Det skulle vise sig at være en god beslutning, at flyve over Lissabon hjem.

Næsten alle flyvninger med Varig fra Rio mod Europa, går over Sao Paulo. Vi fløj derfor først til Sao Paulo, hvor vi skulle skifte fly. Her ventede en næsten ny Airbus 330, og da vi havde købt business billetter Rio retur, blev det til vild luksus. Stole der kunne lægges helt ned, hvilket er praktisk nãr man skal sove og giver rigtig god benplads når man bare sidder. Der var kun 7 passagerer i foreste businessafsnit med plads til 18, så stewardesserne havde god tid til at servere aftensmad med mere. (i øvrigt stor tak til Varig for udstrakt service på hele turen)

Et velfungerende turistbureau i lufthavnen sørgede for, at vi fik et godt hotel centralt i Lissabon og 1 2 3 så var vi installeret, men lad det være sagt med det samme, Lissabon er ikke som for 20 år siden. Priserne er steget meget mere end min månedsløn, for at sammenligne med noget jeg kan huske, nogle steder mange gange mere.

Alfama, den gamle by, har de også ændret til det værre. Jeg husker det som et næsten bilfrit område. Der parkeres nu fuldstændigt hensynsløst, overalt i de små stræder. Det er nu stadigt charmerende.

I morgen har vi tænkt os, at vi skal over og besøge lillebror (Lissabons kristusfigur) og ellers bare slappe af før vi skal hjem onsdag.

Fire uger går alt for hurtigt, og hvis der skal gøres status, så er den største forbrydelse i forbindelse med Brasilien, hvis man undlader at besøge dette pragtfulde land. Som turistmål overgår det østen med få undtagelser, de er ikke så gode til engelsk og mangler lidt i kulinariske specialiteter. Man skal også passe lidt bedre på sig og sine ting. (læs: tænke sig om) Men de kan fuldstændigt leve op til et midaldrende ægtepars forventninger om ferie. Vi tror for den sags skyld også yngre mænd kunne blive lidt forvirretaf alle de bikinier i størrelse 10 år .... og yngre damer af de chokoladebrune drenge ... De er nu også meget gode til at spille og danse. Brasilien er et land med store vidder.

Nogen har bemærket, at vi har lagt meget energi i dagbogen, og sandheden er, at hvis ikke jeg havde kunne anvende min iPAQ (minicomputer) i et meget simpelt system, så var det nok heller ikke blevet til så meget. Normalt havde jeg spillet 7kabale når jeg kedede mig, nu kunne jeg skrive dagbog i stedet for... og ja .... man skal kede sig på sin ferie.

Snip snap snude, så er den ferie slut.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Tilbage i Rio 09 Nov 2003

Det går fra den ene yderlighed til den anden. Fra søvnig ferieby til storby, fra højt solskin til småregn, fra stilhed til konstant gadestøj og fra pousada til firstjernet hotel. Denne gang holder stjernerne hvad de lover, havudsigt over Ipanema stranden, stort værelse, swimmingpool på taget med speciel elevator til badegæsterne o.s.v. o.s.v. Og så er det ikke engang rigtigt dyrt.

Fredagen gik bare. Vi prøvede at tage til centrum af byen på egen hånd. Om aftenen regnede det kraftigt, hvilket bragte os på en rigtig dyr restaurant. Fint mørt oksekød, importeret rødvin anbefalet af tjeneren o.s.v., og alligevel blev det ikke dyrere end når vi går på kineseren søndag aften, fordi vi ikke selv gider lave noget.

Vi færdes snart hjemmevant her i Rio. I stedet for en guidet tur til kristusfiguren, tog vi selv en lokal bybus over til togbanen, som kører op til Corcovado, som den hedder her. Det er en fantastisk udsigt man har over byen, men ellers er det ikke meget andet end den lille havfrue, bare lidt større. Herefter gik lørdagen også bare.

På vej hjem fra en god middag , så vi måneformørkelse, som vi havde læst i Politikken.dk også skulle kunne ses i Danmark.

Tilfældighederne ville at vi søndag formiddag kom til ITU world cup triathlon stævne på Copacabana, det lyder noget mere eksotisk end havnetri på Bryggen. På den anden side så fik vi selv lov at deltage i sidstnævnte.

Vi skal nu have de sidste timer slået i hjel, inden vi tager til lufthavnen. Håbet er, at vi kommer med en flyver til Lissabon kl. 21:00 .... ellers så .... tja?


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Farvel til Canoa Quebrada 06 Nov 2003

Livet er gået i et moderat tempo i denne lille ferieby. Sol, sand, det store hav og den dybtblå himmel. Der er i alt ca. 2000 indbyggere, hvoraf næsten halvdelen er udlændinge. Hovedgaden med barer og restauranter er fortsat en bred sandet sti. Men der er kommet strøm og mobiltelefonmaster de senere år, så når vi kommer næste gang, så har de sikkert fået brostensbelagt hovedgaden.

Vi spiste middag med den danske koloni på Pousada do Toby, det er en tradition hver onsdag. Dansk mad naturligvis og vi havde fået lov at vælge, men da vi skulle tage hensyn til de lokale ønsker, var det vist bestemt på forhånd. Den brasllianske kok lavede en ganske udmærket forloren hare.

I eftermiddag flyver vi tilbage til Rio. Vi er så småt begyndt at indstille os på, at nu går det hjemad.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Hvad er beach buggy 04 Nov 2003

Man tager en gammeldags folkevogn, og bygger den lidt om, med lidt større baghjul og en lidt mere luftig hardtop. Derefter strøer man en halv ørken sand i en 8 km bræmme langs kysterne 10 km nordpå, med lidt forsigtighed således at der er plads til andre seværdigheder på vejen, udstyrrer vognen med en til faget hørende chauffør (dette havde man allerede gjort inden vores ankomst til Canoa). Herefter sætter man gæsterne (os) på den specielt indrettede tilskuervenlig plads oven på boksermotoren sammen med Toby, hotellets vært og turens guide.

Drej på rettet og træd på speederen så kører vi .... at vi ikke bare selv kørte, kom der hurtigt en forklaring på. Når man anlægger så stor en sandbane, kan det ske at der kommer lidt højdeforskel, og Jørgen, der aldrig har haft et kørekort, havde aldrig haft en chance, når man pludselig kører 50m næsten lodret ned gennem løst sand. Derfor er der i byen, ligefrem et korps på ca 50 chauffører, med hver deres buggy.

Hvordan kan man så få en hel dag til at gå med sådan lidt strandfræs. .... Jo øh natur (det billige skidt) i de mængder er storslået .... Midt i sandet snor sig et floddelta som er lige så grønt, som sandet er hvidt. Hertil kommer søer, som på denne årstid er noget udtørret (der manglede et par meter vand i de fleste). Lokalbefolkningen havde også formået at udnytte mulighederne. Nogen havde deres lille bosted med tilstødende sand og søer. Vi var på mango skud (erstatning for ævle skud) i en mangolund og på besøg på en rejefarm, hvor vi fik frokost med rejer, mini muslinger, 12 østers, krabber og fisk til buggyens besætning (fire mennesker) for 130 Dkr inkl. Øl ;o) der var også ris til .... og videre gennem endeløse dyner af sand, med en azurblå himmel som baggrund. Vi bliver her formentligt en dag mere


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Pousada do Toby 02 Nov 2003

Efter to timers kørsel af en til tider meget hullet og andre steder noget elendig vej er vi nu kommet til Canoa Quebrada og Pousada do Toby. Der skal retfærdigvis siges, at vi flere steder blev stoppet af vejarbejde, så de er igang med at gøre det bedre. Pousadaen er en blanding mellem et slot og et meget stort sommerhus i/på første klitrække. Det drives af to danskere, som har givet os en varm modtagelse. Det er nu rart at tale med danskere, for første gang i 14 dage.

Dette er Brasiliens svar på Blokhus, ville en dansker med storhedvanvid sige. Men det er nok nærmere omvendt, 27 graders varmt vand i uendelige vidder (hvis man sejler nordøst kommer man til Portugal på et tidspunkt) , hvidt sand så langt man kan se fra slottets øverste udkigspunkt (ca 50m over havet) og glade badegæster i et moderart antal. Det er efter sigende lavsaeson.

Man skal ikke tro på alt hvad der skrives i de medbragte rejsebøger. Pousada er nu vokset til 18 værelser og teknologien har fundet indpas i denne øde egn, som det kan ses er dagbogen kommet hjem. Specielt om Fortaleza har vi konstateret mange faktuelle fejl.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Til den brækkede kano 31 Oct 2003

Der er ingen grund til at underholde med almindeligheder, dag efter dag. Livet her i Fortaleza går stille og roligt, en by hvorom det må siges, at den er bedre end sit rygte i vores medbragte litteratur. Vi har fundet et hyggeligt kvarter med små restauranter og hvor hummerne smager pragtfuldt.

Vi har nu endeligt bestuttet, at vandfaldet mellem Argentina og Brasilien, må blive næste gang vi kommer på disse kanter ....

Men til gengæld kommer der en taxa og henter os i morgen kl. 11:00, for at køre os 150 km østpå langs stranden, til en lille fiskerby der hedder Canoa Quebrada (den brækkede kano). Her har et par danskere en lille pousada med 12 værelser. Det er ikke sikkert det teknisk kan lade sig gøre at opdatere dagbogen eller sende email, byen har ry for at være meget afslappet over for nymodens tant og fjas. Men til dem der trofast følger os, så melder vi os igen senest den 5. november, hvor vi er listed på en flyver til Rio.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Til Fortaleza 29 Oct 2003

Indtrykket af Salvador blev ikke dårligere af en 1. Klasses service i lufthavnen, med Diners Club lounge, næsten som i København og seated bordingpass allerede ved check-in. Glæden kom vel også af, at vi havde frygtet en lang dag i endnu en lufthavn. Syv dage i Salvador bliver en af de oplevelser vi sent vil glemme.

Vi er nu blevet indlogeret på et, i følge flere af vores medbragte kilder, femstjernet hotel. Umiddelbart vil vi nok mene, at standarden er falmet lidt, men havudsigt, lille balkon, stille aircon og et ellers rummeligt værelse. Gittes favorit er natmarkedet på stranden over for.

Dagens næste opgave bliver aftensmad ....


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Farvel Salvador 29 Oct 2003

Dagen går med strand, afslapning og dagenes små gøremål. Vi tog til den gamle by (omkring Pelourinho pladsen), for at spise aftensmad mandag. Kom i snak med en amerikaner. Det er som tidligere nævn en meget hyggelig bydel, men vi fik fortalt, at mandag var en stille dag, hvor imod tirsdag var der gang i den. En taxa koster 22 kr, så vi kunne vel tage til Penlourinho igen tirsdag.

Små daligdagsproblemer på en tirsdag .... Hvad gør man når pengeautomaten fortæller, at nu kommer der 1000 real, NEJ desværre den er tom. Et nyt forsøg på automaten ved siden af fortæller, at man HAR fået de 1000 real som er limit. Bankmanden fortæller en lang historie, (som er udeladt her) men at man først kan hæve på kortet i morgen. .... Man priser sig lykkelig over, at man har et andet kort hjemme på hotellet.

Den sidste middag nær Penlourinho, stod på osteboller m.m. til forret og kæmperejer i hvidløg med diverse tilbehør til hovedret, dertil isafkølet Almaden (udmærket lokal rødvin) til i alt ca. 150 Dkr.

Og så var der ellers dans på torvet til et af de lokale bands. Lad det være sagt med det samme: De har rytme i kroppen. .... Salvador har været en meget stor oplevelse.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Weekend 27 Oct 2003

Vi er blevet mere modige, og tør nu færdes alene i de små gader i den gamle bydel efter mørkets frembrud. Vi sad således og drak rødvin på et lille hyggeligt sted lørdag aften og skal formodentlig der op og spise aftensmad mandag. De gør også meget for at man skal føle sig tryg, de har bl.a. oprettet turistpoliti ligesom vi så det i Thailand.

TAMAR (det portugiske ord for skildpadde) er et projekt som prøver at genoprette bestanden af havskildpadder langs den brasilianske østkyst. De har et stort center i Phaia do Forte ca. 80 km nord for Salvador. Det besøgte vi søndag. Der var godtnok kun en lille baby havskildpadde, resten havde de sendt til havs. Men der var masser af voksne eksemplarer at kikke på, ligesom de fortalte historien bag deres projekt.

Hvordan er det nu lige det er med tiden. Da vi rejste til Rio, skulle vi stille urene fem timer tilbage. Så blev det sommertid i Rio (sidste søndag morgen), så skulle vi stille urene en time frem. Derefter rejste vi til Salvador, hvor der ikke er sommertid .... urene en time tilbage. Søndag morgen blev det vintertid i København. Så når vi rejser tilbage til Rio, så er tidsforskellen kun tre timer ;o) eller ???

Vi har en ny plan der betyder at vi bliver her til på onsdag, hvorefter vil vi forsøge at komme til Fortaleza, eller hvad der nu passer bedst. Vi har en ønskerute, og den forsøger vi nu at holde eller så tæt på som muligt.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Igen en stille dag 24 Oct 2003

Dagen står på afslapning og højdepunkterne er at finde et vaskeri, gå i storcenter og ligge ved swimmingpool/strand.

Alt er næsten gået efter planen, vi skal hente vasketøjet om lidt. Jørgen har fået nye sko til 330 Dkr. (blandt de dyreste vi kunne finde) og blev herefter pladseret i en bar, mens Gitte stormede storcentret. Vi fik badetøj på, gik på stranden neden for hotellet, hvorefter det begyndte at småregne. Vi gik tilbage på værelset, mens bygen drev over, derefter faldt vi i søvn.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Den gamle hovedstad 23 Oct 2003

Det er et dejligt sted vi er kommet til. Det er lige så billigt som i østen, øl er endda billigere. Vi var i et storcenter, som i vareudbud, sortiment og udseende lige så godt kunne være Lyngby Storcenter. Her kunne man f.eks. få kvalitetssko til Jørgen for 200 Dkr, de rigtig dyre kostede godtnok 300 Dkr. Gitte har bestilt plads i planen, til en gang powershopping en af de førstkommende dage.

Vi er ikke meget for at indrømme det, men vi har købt en guidet tur i den gamle bydel. Det er så besværligt når Gitte skal gå og læse op fra vores medbragte bøger. Det var også en fordel, for vi blev overfaldet af en hob af gadesælgere med forskelligt skrammel. Så kunne de slå sig løs på vores medturister, hvoraf der var et par nemme ofre.

Den gamle bydel er utrolig smuk, men desværre ikke særligt velholdt. På den anden side er det vel det der gør bydelen charmerende. Turistindustrien kunne formodentlig hurtigt fá ødelagt det hele med lysreklamer o.s.v.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Salvador 23 Oct 2003

Dagen startede trist, vejret var gråt, der var lidt tømmermænd efter lidt for meget Sangria i går aftes, da vi kørte til lufthavnen småregnede det, den første maskine kl. 13.00 fløj fra os og de truede os med at den næste maskine også var fuld.

Tømmermændene fortog sig og vi kom med maskinen kl. 15.15. Vejret er bedre her i Salvador. Solen skinner fra en skyfri himmel. (1300 km tættere på ekvator) Hotelværelset må betegnes som dobbelt så stort, til den halve pris. Beliggenheden kan der heller ikke klages på. Alt i alt er humøret vendt tilbage.

Men, vi må erkende, at vi nok desværre endnu engang må justere ambitionsnivauet, i forhold til hvor meget vi kan nå at se på denne tur. Det tager på kræfterne, at bruge så meget tid på lufthavne. I morgen har vi sikkert en ny plan ....


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Endnu en stille dag 21 Oct 2003

Igen i dag bliver det formodentlig en stille dag, det er lidt overskyet her til morgen, men solen ser ud til at bryde igennem om lidt. Vi skal igang med dagens små gøremål. Liste os på flyveren til i morgen, hæve penge o.s.v. ....

Vi blev listed til kl. 13.00, skulle det gå galt så flyver der også en kl. 15.05 og tilbage til RIO den 27/10. Herefter kørte vi det halve af byen rundt i taxa, så deres botaniske have samt deres største og (i følge Gitte) billigste storcenter.

Indtil videre har brasilianerne være langt bedre end deres rygte. Det må ligefrem anses for et velordnet samfund, og indtil nu har vi ikke set noget som helst til tyverier, vold eller hærværk. Befolkningen er venlige, hjælpsomme og smilende. Uden at det skal videnskabeligt bevist, så er der nok heller ikke så mange 120++ kg som i Danmark, som tidligere nævnt. Historien om at deres bikinier er størrelse 12 eller 14 år holder nok heller ikke. De har ligesom en størrelse one size, resten reguleres alene ved snorenes længde, som knyttes i en elegant lille sløjfe. Efter at have kikket nøje efter, vil jeg nu alligeve mene at det svarer til en dansk størrelse 10 år.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Ingenting 20 Oct 2003

Lidt køligere end i går, det blæser også lidt mere, motionerede til den anden ende af stranden (iført T-shirt), ubeslutsomhed, der sker ingenting .... Nu kan man for alvor mærke ferien er startet. Selv om det er stressende bliver vi nød til at beslutte hvad der skal ske når de fire døgn, som vi har bestilt hotellet, er gået. Vi har da også en plan .... Vi har bestilt et døgn mere .... Vi ville gerne ud og se et af verdens største vandfald (der ligger 1000km væk), men der er ikke plads på flyveren i morgen. De siger at der skal være kongres derude ??!! .... Så vi tager nok til Salvador i overmorgen i stedet for, og så må vandfaldet komme senere.

Efter den reviderede plan går turen: CPH - Madrid - Rio de Janeiro (5 døgn) - Salvador (5 døgn) - Foz do Iguacu (2 døgn) - Rio de Janeiro (4 døgn) - Fortaleza (5 døgn) - Recife (4 døgn) - Lissabon (3 døgn) - CPH (ialt 28 døgn) .

Efter en lille eftermiddagslur, begynder problemerne igen, hvor skal vi spise til aften ??? Vi skal huske at have vand med op !!! Og rødvin ;o).


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Om fodbold 19 Oct 2003

Lad det være sagt med det samme, det var ikke den største fodboldkamp denne verden har set. Det var kampen for betydningsløs til. De lokale, Flamengo, ligger midt i tabellen og deres modstandere var/er et bundhold. Men brasilliansk fodbold på et af verdens største stadion, er vel værd at gå efter.

Af sikkerhedsmæssige grunde havde man for nogle år siden bygget stadion om således at der nu kun var plads til 105.000 siddende og et for os ukendt antal stående tilskuere. Det så derfor noget sølle ud, når der til kampen, kun var mindre end 10.000 tilskuere. Det er i øvrigt tydeligt at der kun er brøkdele af penge i fodbold her, målt i forhold til Europa. På en måde føler jeg mig hensat til 1968 hvor jeg selv spillede for Lyngby. Tøjmoden er stadig med knælange bukser og bandereklamerne ligner også noget fra en svunden tid.

Nuvel, vi fik i glimt set at de godt kan spille fodbold. På få sekunder blev bolden ført fra målmanden, 2-3 stationer, lidt bandespil og så stod der 1 - 0. Mønsterangreb. Flamengo vandt ikke helt fortjent 2 - 0.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
På stranden 18 Oct 2003

Vi udforskede nærområdet. Hotellet ligger lige mellem de to store strande Copacabana og Ipanema. Der er en utrolig kropsdyrkelse, men ikke alle har været lige heldige ved uddelingen af ynder. Mange halvnøgne mennesker motionsløber langs strandene, hvor der er opmålte stier til det samme. Nogle udstiller deres aldrende krops forfald, her ville det måske være klædeligt med en T-shirt.

Der er vel ikke noget mere kedeligt i en rejsebeskrivelse end vejret, men til forståelsen hører det med, at det er forår her i Brasillien, solen skinner fra en skyfri himmel og der er vel 30 grader i skyggen.

Vi er blevet mere modige, så vi gik de 4000m (som det stod skrevet på stien) til den anden ende af Copacabana. Her holder de netop nu verdensmesterskaberne i beach vollye. Der spilles finaler i morgen. Og det er virkelig sportens mekka, der var vel 200-300 baner på de fire km derud.

Man skulle tro, at med alt denne motion, så ville den gennemsnitlige strandgæst være mere trimmet, end en gennemsnitlig dansker, men NEJ. Som tidligere nævnt er det kun forfængeligheden der er anderledes, det er ingen estetisk nydelse at se en type 120++ kg iført badebuks eller bikini størrelse 14 år. På den anden side, selv om man er 20 år og spinkelt bygget er det noget pjat at bruge bikinioverdel størrelse 12 år, når man rettelig har brug for en D skål.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Lige landet 17 Oct 2003

Det var med nød og næppe at vi kom med maskinen til Madrid. Det var vi nu godt klar over. Men at maskinen til RIO var totalt udsolgt var ikke med i vores beregning. Vort motto er: Vi er lige glade om vi går først eller sidst ombord, bare vi går ombord.

Vi er nu kommet til Rio de Janeiro, og bor på et hotel, hvor vi kan se kristusfiguren fra vores vindue, samt hvis man hænger lidt ud af det samme vindue, så kan man se promenaden og det store hav.

Klokken er kun 10 om formiddagen, vi skal have skiftet til strandtøjet, ud og se byen og måske finde en e-mail cafe hvorfra vi kan sende vores første e-mail-postkort.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Fortsat i København 16 Oct 2003

Det startede rigtigt dårligt, vi fik tilbudt at flyve med til London, men udsigten for at komme videre de første fire dage var minimal.

Vi har diskuteret hvilket alternativ der er bedst, man skal vi strande så er Madrid eller Lissabon, nok sjovere end Frankfurt

Under alle omstændigheder prøver vi nu København - Madrid - RIO de Janeiro


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Copenhagen Marathon nærmer sig 16 Apr 2003

Billeder fra Løbeskats 30 km test

Billeder fra træningsophold på Lanzarote, hvor der også blev anledning til andet ind at løbe.

Der er nu under seks uger til Copenhagen Marathon 2003, og træningen er gået ind i den afgørende fase.


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Januar 29 Jan 2003

Med januar er træningen startet til Copenhagen Marathon 2003

Her i dette felt vil der i fremtiden kunne læses nyheder fra familien Knutson

I forbindelse med vores rejser vil man således kunne læse sidste afsnit fra vores dagbog


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Glædelig jul og godt nytår 15 Dec 2002

Familie, venner og besøgende på denne side ønskes en glædelig jul og et godt nytår

Her i dette felt vil der i fremtiden kunne læses nyheder fra familien Knutson

I forbindelse med vores rejser vil man således kunne læse sidste afsnit fra vores dagbog

Dagbogen er ved at blive programeret, og bliver formentlig snart færdig


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Bangkok 02 Nov 2002
Hello Denmark
........og saa forlod vi Malaysia, en overordenlig positiv overraskelse, mindst lige saa rart som Thailand.
Paa mange omraader var Malaysia klart bedre. Der kommer vi tilbage en dag. Alle planerne lykkedes. Vi sejlede fra Langkawi til fastlandet paa den thailandske side. (Satur) Herefter koerte vi i taxa til Hat Yai og kom med foerste fly til Bangkok. Vi har vel snart koert 1000 km i taxa for lige saa mange danske kroner. (1000 Dkr) Lidt udfordringer med at finde et hotel da vi kom til Bangkok, oedelagde ikke humoeret.
Nu slentrer vi bare rundt i Bangkoks gader, og koeber toej, EDB programmer og games, o.s.v. o.s.v. I morgen skal vi ud og sejle paa floden og mandag nat, ser det fortsat ud til, at vi kommer med en flyver til Copenhagen.
snip snap snude, nu er den ferie snart faerdig....
mvh Gitte & Jorgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Langkawi 26 Oct 2002
Hello Denmark!
Torsdag tog vi cabletrain til Penang Hill (826 m over havet) og gik de 5 km ned gennem regnskoven, hvor kun en enkelt abe kom ned fra traeerne for at hilse paa os. Gennemsnitlig stigningsprocent 16, hvilket stadigt kan maerkes i benene her flere dage efter. (selv om vi gik NED!!)
Fredag sejlede vi fra Penang til Langkawi og blev indlogeret paa et firstjernet Resort.Det ligger paa kanten mellem stranden og regnskoven. Mest af alt ligner det smaa sommerhuse paa cementpaele fordelt op ad skraenten. Vi bor i tredje raekke med udsigt over vandet. Morsomhed: Der er advarsler om at lukke terrassedoeren af hensyn til aberne, som kravler rundt i traeerne omkring os. I dag har vi undersoegt naeromraadet. Hermed er plan B og C gennemfoert. Mange har drillet os med vores mange planer. Til det er der kun at sige to ting:
- Noget skal vi faa tiden til at gaa med og
- at Gitte er blevet flink til at hjaelpe. Nogle ville saa mene, at saa blev det meget lettere - NEJ DA - nu diskuterer vi dobbelt saa meget hver gang vi enten skal til hoejre eller venstre.
Mange har mailet om sikkerhedsrisikoen, og vi proever at foelge med over nettet, men vores opfattelse her og nu er:
* Hotellet har vagter overalt
* Vi er meget langt fra de udsatte steder som naevnes af udenrigsministeriet
* Vi kommer formentlig ikke til turiststeder i Thailand igen?!!
Den terrorgruppe som Jorgen frygter mest, er aeldre svagtseende automobilfoerende kvinder som nu har forsoegt sig med to attentater de senere aar. Her har de ikke en chance. MAN KOERER I VENSTRE SIDE!!!!
Naeste plan er at komme til Hat Yai i det aller sydligste Thailand..... tidligst om tre dage.... nu slappes der bare af.....
Fortsaettes....
mvh
Gitte & Jorgenn

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Penang 22 Oct 2002
Hello Denmark
..... det blev en mellemting mellem plan B og C. Tilfaeldighederne og bedste flymulighed m.v. sendte os til Penang, som er en stoerre oe paa vestkysten af Malaysia. Vi haaber paa at rejse med baad to og en halv time til Langkawi paa fredag, Derefter proever vi at komme videre til Thailand.og mod Bangkok, hvor plan F skal traede i kraft.
Med hensyn til bombetrusler, saa har vi billetter med til Bali, og det er lykkedes lokalbefolkningen at goere os opmaerksom paa, at det ville vaere dumt at benytte dem. (det var nu ogsaa reserveplan Z) Lokalbefolkningen omkring os, bestaar af ca 50 % yderst venlige muslimer, saa vi er nok mere sikre end i Koebenhavn,
Mange tak for de mange hilsner hjemmefra. Vi sidder midt i et stoejhelvede, hvor mange unge mennesker spiller meget stoejende spil, hvilket goer det naesten umuligt at taenke en fornuftig tanke. Vi forsoeger at besvare nogle
flere senere............
Med venlig hilsen
Gitte og Jorgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Kualu Lumpur 19 Oct 2002
Kaere Familie, venner ..o.s.v.
Foerst tillykke til Koebenhavn med den nye Metro, vi har lige vaeret ude at koere med Kuala Lumpur's udgave af samme, paa vej hjem fra verdens hoejeste huse (twintower kalder de dem ogsaa her) hvor vi fik middag paa beskedne anden sal.
Efter en uge paa Phuket, hvor der ikke skete andet end der plejede, 32 grader, regn engang i mellem, et par bajere paa "den lille havfrue" o.s.v., er vi nu kommet til en storby hvor der er varmere .... pyh ha... Her bor vi midt i Chinatown.... vi var bange for at komme for langt uden for byen... der er gadehandel til kl 24.00 hver dag... det er fra asken til ilden.
Vi haaber paa at plan A lykkes, saaledes at vi tirsdag kan flyve til Tioman, et lille stykke bauntyland (10 km lang og 2 km bred) i det Kinesiske Hav ud for Malaysia. Ellers bliver det plan B som er Langkawi, en oe ca. 100 km syd for Phuket. Under alle omstaendigheder er plan F at komme til Bangkok, saaledes at vi kan lande med SK 972 tirsdag den 5. november kl. ca 6.30.
Som det antydes af ovennaevnte er vi nu kommet paa ukendt omraade, hvilket giver lidt problemer med planlaegningen................ men pyt, det kan jo aldrig skade at proeve noget nyt. Altid rart med nye udfordringer.. .............. fortsaettes ............
Mvh Gitte og Jorgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Karon Beach 11 Oct 2002
Kaere familie, venner og bekendte !!!
SAA ER VI HER IGEN…… med postkort fra den store verden og til de specielt misundelige kan vi sige: I mandags maatte vi tage skuffede hjem fra Kastrup – de floej fra os - tirsdag floej de ikke - foerst onsdag kom vi afsted. Da vi landede i Bangkok, fik vi at vide at den foerste “sikre” maskine til Phuket var tolv timer senere. Saa vi valgte at flyve Bangkok – Krabi og derefter koere 170 km i taxa. Det kan godt vaere at det er billigt, men det giver engang i mellem lidt udfordringer.
Efter at have sovet, indstillet os paa tidsforskellen og spist seafood, er humoeret hoejt og vejret er stort set som det plejer – 32 grader o.s.v.
Torsdag aften gik bl.a. med invielse af en ny restaurant, hvor maden I dagens anledning var gratis (non pound lunch) Paa en saadan aften kan man hurtigt faa pjattet baade for 35 og 40 kr. vaek.
Det er nu dejligt at komme til Phuket igen....... forsaettes......
mvh Gitte og Jorgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Brækked kraveben 16 Jul 2002

Postkort hjemmefra

Hello derude Overskriften kunne have heddet: "brækkede kravebenet på Tour de France hviledag - påkørt af ældre svagtseende dame".

Banal historie: Træningstur - Strandvejen, Helsingør, Gilleleje, Nøddebo, Farum, hjem - billigst skal til højre og overseer cyklist - ambulance og Politi - Gentofte Amt Sygehus.

Behandling af brækket kraveben og et par trykkede ribben -> Hold armen i ro i tre uger og det gør man helt AV-tomatisk. Jeg kan således følge Tour'en klæbet til skærmen (de føste dage har jeg ikke kunnet andet) Min forestillingsevne af Sandstød's uheld i går er nok bedre end de flestes Håber snart at kunne gå en lille tur (rundt i have)

Der perlemorshvide cykel skal til cykelsmeden, den er dog ikke så medtaget som sidst en ældre dame havde svært ved at styre sit automobil

Motto: Soon I will be on the road again (det der med svømning vare nok lidt længere) Morale: En enkelt feriedag kan nemt blive til mange sygedage ....nu starter tv-transmissionen af tour'en snart............

mvh Jørgen


Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Singapore 05 Dec 2001
Hello denmark
Forestil Jer at samle hele Danmarks befolkning paa Bornholm, eller alle Danmarks motorveje samme sted. Eller endnu vaerre: Alle Danmarks storcentre paa Noerrebrogade (jeg maa holde Gitte i kort snor, hun vil solde hele tiden). DET ER SINGAPORE !!
Hertil kom vi i gaar, Utroligt velordnet land, alt er velorganiseret, fra vi landede til vi stod udenfor lufthavnen var der gaaet mindre end 15 minutter (inklusiv hotelbestilling !!) Thailand var et pragtfuldt land at holde ferie i. I dag fejrer de kongens foedselsdag, men istedet for at give en lille en har han lavet udskaenkningsforbud. Det er rart at sidde i Singapore og taenke paa kongen !! tillykke (og skaal) Det er nu naesten slut, loerdag (plus - minus en dag) forsoeger vi at komme hjem over Frankfurt.
Hilsen Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Ny regering 28 Nov 2001
Hej Danmark
Vi har lige siddet og laest regeringsgrundlaget. Vi diskuterer kraftigt om vi skal blive her ude ???!!! NAA man kan ikke sige andet end det er en regering der vil fornyelse !! Hvad skal vi ogsaa med et boligministerium, vi bor da meget godt !! og alt det med sygehusene har man loest ved at nedlaegge sundhedsministeriet !! REGERING med initiv !!
.....alt andet lige saa kommer vi nok hjem alligevel om et par uger
Hilsen
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Old Phuket Hotel 26 Nov 2001
Hello Denmark
Ja, saa skete det - det regnede for foerste gang i gaar aftes - 20 minutter. Ellers gaar alt sin rolige gang. Vi flyttede hotel i sidste uge. Godt nok kun 500 meter laengere nede af kysten, men paa et helt nyt hotel (aabnet 18. oktober 2001) som de kalder "Old Phuket Hotel" (http://www.oldphukethotel.com). Naar vi sidder paa vores balkon paa oeverste etage (3.sal) kan vi se havet til den ene side og bjergene til den anden side.
Dagene gaar stille og roligt ingen forhastede beslutninger, 30 - 33 grader - DET ER FERIE !!
Haaber at livet i Danmark om end ikke er stille og roligt saa i det mindste fremkommeligt.
Hilsen
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Phuket 20 Nov 2001
Hello Denmark
Det er nu en time siden (15:00 Phuket tid) at stemmeboksene aabnede i Danmark, saa husk at stemme rigtigt !!!! Det gjorde vi for en uge siden.
Efter fem rigtig gode dage i Bangkok kom vi til Karon Beach her til formiddag. Mod forventning lykkedes det os at komme herned fuldstaendig uden problemer, endog med et fly tidligere. Her er alt som det plejer, saa det kan maaske blive lidt kedeligt i laengden med alle de drinks, sol, saltvand og hvide strande o.s.v. o.s.v. MEN vi tror vi kan staa det igennem.
go' valgdag !!
Hilsen
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Bangkok 16 Nov 2001
Hej alle i Danmark
Saa er vi her igen, fra det store udland. Med noget besvaer kom vi til Bangkok. Det er ikke paa denne rute der mangler kunder !!
Efter at have sovet tidsforskellen vaek, vandrer vi nu op og ned af gaderne. 28 grader og....... (det gider i sikkert ikke hoere om) .....status lige nu !! vi kom godt herud og vi er toerstige. fortsaettelse foelger......
mvh Gitte og Joergen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
New York 29 Mar 2001
Hej gamle faedreland
Med lidt forsinkelse (3 timer) kom vi til New York, hvor efter Gitte overtog al styring. Startende med paa telefon at bestille et hotel midt i byen, det fik vi !! 100 m (meter ikke miles) fra Times Square (deres Raadhusplads !!) I gaar fik vi billetter til "Les Miserables" (som mange maaske har set i Koebenhavn eller i London) paa Broadway samme aften. Imponerende !!!
Der udover styrter vi byen rundt for at se Frihedsgudinden, World Trade Center, China Town, New York Stock Exchange...... o.s.v. o.s.v.o.s.v...........
I morgen (30/3) er det endeligt slut kl 17.15 sidder vi paa sk912 bound for Copenhagen (haaber vi da) ..... og saa begynder arbejde og andre dagligdags sysler igen.
Tak for de mange svarmail (men kunne Danmark virkelig ikke vinde i forbold !!)
Hilsen
Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
På vej til New York 27 Mar 2001
Hello Denmark
Efter 8 dage med sol, saltvand, fri bar.... o.s.v. er vi nu paa vej til New York. Vi skal naa en flyver 12.47 (17.47 dansk tid) tirsdag.
Det har vaeret meget afslappet, danske turister (at fortaelle loejnehistorier til) ,men ogsaa meget hyggeligt.
.... der er nu kun faa dage tilbage af ferien............
Hilsen Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
den Dominikanske Republic 20 Mar 2001
Buerno Dias Dinamarca
Vi er nu blevet udstyret med et armbaand fra Roskildefestivalen, hvilket betyder at vi er blevet indlogeret paa et badehotel med direkte adgang til stranden (30 grader varmt) fri forplejning samt fri drikkelse. Specielt er de gode til Rom (3/4) og Cola (1/4) og Pina Colada (Gittes favorit). Nu er det ikke laengere et problem hvilken restaurant vi skal spise paa, men kun hvornaar. !! Vores stoerste problem her i den Dominikanske Republic, var at komme igennem lufthavnen, som er udstyret med mange og meget, understreger meget, aggressive plattenslagere. Vi slap igennem for kun 5 US$. Her hvor vi bor nu (40 km fra lufthavnen) har de forment adgang. Naa vi maa over og hente en sjus til....... fortsaattes ..... som svar til enkelte saa skal vi nok komme hjem med foraaret.
Hilsen Gitte og Jørgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
San Francisco 16 Mar 2001
Hello Denmark
Nu er vi naaet til San Francisco. Hvad laver man i San Francisco i fire dage ?? - stor overraskelse - en fantastisk by. Det er dog noget koldere (ca. 10 grader) end det vi kom fra (28 grader). Her gaar det op og ned, bogstaveligt talt lidt bakket. Det er godt for laegmusklerne. Fantastisk mange ting at se, kuloerte lamper, smaa hyggelige restauranter o.s.v. o.s.v.
Vi bor paa Holiday Inn - Express
Selv for en garvet Hotelgaest, maaske lidt over det saedvanlige !!
Nu vil vi gaa i seng, de mogenfriske skal moede paa arbejde om et par timer. Go' arbejdslyst !!!
Hilsen
Gitte og Jorgen
San Francisco

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Kona 13 Mar 2001
Aloha Denmark
Saa er vi her Kona Pier - enhver triathlets droem - start og maalomraade for Hawaii Ironman. Vi bor endog paa Hotellet der er staevnecenter og arrangoer af den stoerste Ironman i verden.
I morgen tidlig skal vi loebe langs kysten de sidste km foer maal, og svoemme hvor starten gaar. Saa kan man altid droemme om at man har nummer paa.............
Vi kan ikke bestemme os for om vi skal blive her laengere end onsdag hvor vi skal skifte hotel ........ eller tage videre til San Fransisco.......
Jeg maa begynde traeningen til Hawaii Ironman 2002 ...... eller 2003 ....... (man har da lov at droemme)
Gitte har lovet at heppe.......
Brds Gitte og Jorgen
Kona - Hawaii

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Maui 09 Mar 2001
aloha Denmark
Der er nogen der har mailet om hvor vi er henne ??
Det er meget enkelt, vi bor paa Maui Lu og hvis man bruger nedenstaaende link saa kan man se hvor vi bor: Astons Hotels
Paa billedet er det den lille bygning yderst til hoejre paa 1. sal !!
Vi er nu paa vej hjem for at se solnedgangen fra vores altan !!
Vejret er pragtfuldt, 28 - 30 grader o.s.v. o.s.v.
I morgen tager vi oen rundt, slapper et par dage hvorefter vi tager til Kona (paa den stoerste oe) paa mandag. Knudsen kan fortsat ikke taale sol, men de oeme ben er vaek.
hilsen Gitte og Jorgen
Kehei - Maui - Hawaii

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
We did it 06 Mar 2001
Aloha Denmark !!
Hermed andet postkort, vi takker for de mange hilsner (men er lige nu lidt i tidsnoed) der kommer svar.
Vi har gennemfoert LA marathon begge to i toervejr. Er noget oemme i vores ben. Er nu kommet frem til Maui, Hawaii kort foer uvejret for alvor begynder i LA.
Vi kommer snart tilbage ..........
Hilsen Gitte og Jorgen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Jordskælv i Seattle 03 Mar 2001
Hej i Danmark
Paa grund af vedvarende rygter om strejke i Kastrup lufthavn tog vi afsted et doegn foer beregnet - kun for at lande, som det foeste fly, i et jordskaelvsramt Seattle. 6.8 paa richterskalaen, det stoerste siden 1949. Ingen var tilsyneladende kommet alvorligt til skade, men da vi skulle afsted dagen efter var det oedelagte kontroltaarn flyttet til en naerliggende skurvogn, det gav 12 timers ekstra rejsetid/ventetid samt mellemlanding i San Fransisco. De har lovet regn paa soendag, og LA marathonruten er meget bakket..... .... men bortset fra det fru kammerherrerinde, saa gaar det godt, saa gaar det godt. Humoeret er for opadgaande, men der er stilhed foer stormen (laes loebet). Det bliver en stor oplevelse. Vi saa i dag den boulevard hvor vi skal starte (sekssporet ca tre kilometer lang), smykket med banner og lignende. Der er sikkert meget mere at berette naar vi har loebet.......... ....... fortsaettes..........
. hilsen Gitte og Joergen

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Los Angeles 22 Nov 1999
Hej Alle!
Vi er nu kommet til Guds eget land. (laes Los Angeles) Paa denne kontrasternes tur, har vi erstattet et lille oedet hotel langt ude i Stillehavet, med et hotel i en by paa 20 mill. indbyggere. Her kan man faa ALT paa hvilket som helst tidspunkt af doegnet. Lukkeloven eksisterer ikke her. I gaar var vi paa sightseeing gennem byen, Beverly Hills, Hollywood, walk on Fame, og endte i Universal Studio, det endten er, eller ligner filmkulisser det hele. Vi haaber at flyve til Frankfurt i morgen (tirsdag), saa dette er end of Story.
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Fiji 19 Nov 1999
Hej i Danmark !!
Med de meget daarlige telefonlinjer her paa Fiji, er det kun blevet til at laese de mange E-mail vi faar tilbage. Dette er derfor svar til mange. Glaedeligt at vi har kvalificeret os til EM i fodbold. Vi glaeder os ogsaa til snebajer, men ikke sne !!! Denne uge har vaeret meget stille, og i dag er det langfredag. Den kommer til at vare ca. 40 timer. Kl. 23.45 flyver vi til Los Angeles hvor vi lander I DAG kl. 13.25. Klokken er nu 12.22 Fiji tid !! (det vil sige at vi lander i LA om en time !!??) Vejret er stadig solskin med ca. 30 grader i skyggen. Vi bestiller ikke andet end at drikke, (vi lider et stort vaesketab!!) Humoeret er hoejt, meeeen vi savner Danmark lidt. forts........
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Fiji 14 Nov 1999
Go' morgen Danmark !!
Foerst af alt er det glaedeligt at hoere, at vi stadig kan spille fodbold i Danmark. Haaber at det gaar lige saa godt paa onsdag. Vi havde aftalt at naar vi kom til Fiji, skulle der vaere plads til at slappe af og kede sig lidt. Oensket er gaaet i opfyldelse. Vi bor "in the middle of nowhere" paa et lille hotel med 15 vaerelser, en lille svimmingpool, en lille bar/restaurant (har dog aaben 24 timer) og braendende sol. Der maa tages store beslutninger, skal jeg gaa ind i skyggen eller....??? skal jeg have en lille eller en stor en ????.... skal vi gaa ned til vandet eller lade vaere ??? naermeste by ligger 4 km. vaek. Vi er heller ikke plaget af horder af danskere, vi har faktisk ikke moedt en dansker i 5 dage. Derimod plages vi af myg, vi maa derfor smoere os ind hver aften. Paa tirsdag tager vi til coralkysten, der sker formodentligt lige saa meget !!! forsaettes........
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Sydney 11 Nov 1999
Hello Danmark!
Nogle har spurgt, hvordan det gik med bestyrelsesmoedet i ejerforeningen (i Perth). Jo, af hensyn til varmeregningen glaeder vi os meget over vejret i Danmark. I dag har vi vaeret paa baadrundfart i Sydney Havn, ham Joern Utson (naesten navnebror) har gjort et imponerende stykke arbejde. Operaen spillede dog ikke noget vi havde lyst til at se, saa vi sidder og overvejer hvad vi saa skal finde paa. To bee continued .......
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Sydney 10 Nov 1999
Hello Denmark
Det var saa den halve vej rundt. Vi sidder i Sydney og har lige spist sen aftensmad. Alt er indtil nu gaaet efter planen, det vil sige vi blev en ekstra dag i Fremantle. Meget smuk by/omraade. Vi er nu 10 timer foran dansk normaltid. Det betyder, at hvis vi kommer over stillehavet hjem, kommer vi til at opleve en dag paa mere en 40 timer!! Her er hundekoldt, her kl. 22.25 er her kun 15 grader "varmt"....fortsaettes......
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Fremantel 08 Nov 1999
Hej Denmark
Vi er nu kommet til Australien, paa trods af en overbookning paa 29, fra Singapore til Perth med British Airways. Vi bor i en lille by syd for Perth ved navn Fremantle. Himlen er dyb blaa, men her er kun 25 grader. Papegoejerne flyver frit rundt, sammen med fluerne som dette land er voldsomt plaget af ! fortsaettes .................
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer
Karon igen 02 Nov 1999
Hello Denmark (and Congo !!)
Efter en lang weekend paa de smaa strande omkring Ao Nang (knudsen, kan fortsat ikke taale sol), flyttede vi til Karon mandag. De haevede hotelprisen (pga hoejsaesson) fra 1500 (240 kr) til 2500 THB (470 kr) og da vi skulle flytte, flyttede vi "hjem" til et af hotellerne fra sidste aar paa Karon Beach, Southland Inn (900 THB). Det blaeser lidt her, men solen bager osv osv osv.
Brds Gitte og Jørgen
Around the world in thirty days

Flere billeder
 Den samlede WEBlog  Læs eller skriv kommentarer